Hogyan kell etetni a vizi teknősöket?
Egy rokonom elköltözött és rám hagyta a 2 teknősét. Az egyik 5 éves sàrgafülő ékszerteki, kb akkora mint egy kisebb női tenyér. A másik egy pici, 4-5 hónapos térképteki, ő valamivel nagyobb mint egy kétszázas.
Külön akváriumban vannak, van nekik kő amire kimászhatnak, vízmelegítö stb
Csak az etetésük nem tiszta nekem. Rokonom azt mondta hogy a nagy sárgafülű hetente 1-szer kap fagyasztott halacskát ( 2 db, amik kb akkorák mint a kisujjam), 1-szer pedig gammarust, néha pedig adott neki egy kevéske almát vagy salátát. Ok, de mennyit kell neki adni? Nem hiszem hogy egy egész almát megenne. Egyáltalán almát lehet neki adni? Azt olvastam neten hogy a cukor miatt nem jó.
A kicsire meg azt mondta hogy válogatós, csak a gammarust eszi meg. Hetente 2-3-szor "szór be valamennyit".
Jó így ez az etetès?
Nem, ez így nem jó.
A sárgafülűnek ne adj almát, salátát, hanem vízinövényt. Hetente egyszer vegyél 1-2 szál átokhínárt (kb. 150 ft), és tedd be a vizébe. Nem kell elültetni meg semmi. Csak dobd bele.
Illetve, ekkora jószágot én inkább hetente 2x etetnék. A 2 kicsi fagyasztott hal, az OK, havonta egyszer adhatsz neki a hal helyett 2 db csirkeszívet úgy, hogy a felső, eres részét levágod, és csak az alját. Szárított rákot felejtsd el.
A térképet át kell szoktatni rendes kajára. Fagyasztott hal neki is, esetleg szintén RITKÁN csirkeszív, vagy tubifex, vagy vörös szúnyoglárva, de ezek is max havonta 1x. Fő kaja fagyasztott hal legyen. Ha ilyen pici, darabold fel neki. Kétnaponta ilyen kicsinek mehet.
Illetve, ha fagyasztott csigát tudsz nekik venni, vagy ismerőstől, boltból vízicsigát, az nagyon hasznos, szintén havonta 1x.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!