Miért nyekereg a pitonom?
A pitonom ha hozzáérek "nyüszítő-nyekergő" hangot ad ki. Mi baja lehet? És nem ürít már egy hónapja... Ez mitől van?
Kérlek segítsetek, nagyon féltem szegényt.
De annyira nem, hogy elvidd egy egzotikus állatokkal foglalkozó állatorvoshoz. Vagy legalább egy pitonos közösséget keress, ahol olyanok válaszolnak, akik tartanak is pitont.
Hőmérséklet? Páratartalom? Megvilágítás? Mikor, mit, mennyit eszik?
A páratartalom 60-70 százalék, hőmérséklet 25-28.
Sajnos anyagilag nem engedhetem meg magamnak, hogy elvigyem őt orvoshoz, de ha megtehetném, azonnal elvinném...
Felnőtt egeret evett eddig, de egy hónapja nem ürített, így nem adtam neki másikat.
Meg kéne olajozni. :-)
Mellesleg meg állatorvos...
Milyen piton? van több tucat faj...
28 fok maximum az kevés egy (király)pitonnak. Legyen inkább 32. Minimumnak jó a 23-25.
60% páratartalom kevés.
Illetve, van-e egy olyan méretű vizesedénye, amibe az egész állat, teljes testével bele tud feküdni, összetekeredve, úgy, hogy a testét legalább a magassága feléig a víz ellepje? És ez a vizesedény inkább a terrárium melegebb oldalán legyen, hideg vízbe nem szívesen fekszenek bele.
Illetve, mekkora a terrárium és a kígyó? Tud benne rendesen mozogni? Van a terrárium LEGALÁBB olyan hosszú, mint az egész, kinyújtózott állat?
Ezeket a kérdéseket kellene megvizsgálni és javítani, mert jelenleg az állatod tartási hibák miatt nem érzi jól magát.
Persze, ha berakod pár órára langyos vízbe, VALÓSZÍNŰLEG üríteni fog, de ha utána visszakerül a rossz tartási körülmények közé, ugyanez a probléma újra jelentkezni fog, s előbb-utóbb olyan súlyosan, hogy az állat elpusztul.
Ettől függetlenül, a tartási hibák kijavítása mellett vidd el orvoshoz is, mert ki tudja, mekkora károkat okoztak neki eddig ezek a hibák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!