Mitől dögölhetett meg a középkorú szakállas agámám? Ugyanis a 3 hónaposom teljesen jól van.
Mind a ketten egy-egy 200x100 cm-es terkóba vannak/voltak, boldogok voltak együtt(a kicsi lehet, hogy most is boldog). Ám tegnap hazajöttem a munkából, és megláttam, hogy szegény Süsü-nek csupa vér mind a két szája széle, és halott. Érintésre nem reagált, semmi mozgás nem volt nála. Ne hurrogjatok le, hogy dilettáns vagyok meg laikus, mert világ életembe mindig is tartottam gyíkféléket(nem csak szakállas agámákat), tehát tapasztalatom jócskán van(de ilyet egynél se tapasztaltam még).
Arra lennék kíváncsi, hogy mi a fene történhetett szegény narancssárga gyíkocskámmal, ha a berendezés közül semmi nem veszélyes, nem karcol, nem éles stb.?
Rossz tartási körülmények nincsenek jelen. Van a szakikkal többéves tapasztalatom. Volt, amelyik 20 évig is elért, mindenféle szirsz..ar bökkenő nélkül.
UVB-spotlámpa van a fejük felett, amit elsősorban télen használok, nyáron napoztatás az udvaron egy lécekből és dróthálókból készített "napozóbirodalomba". Nagyobbacska napozókövek vannak bent náluk, amiken kényelmesen elférnek. Télen fűtök is rájuk, nyáron még éjszaka is 35°C körül van a ház, fűtéssel fel is forrna az agyvizük. Tudom, hogy a gyíkok hüllők; így ami nekünk, embereknek már kellemes meleg, addig nekik az még hűvös időjárás.
Én úgy gondolom, nincs nálam semmi se sz..arul tartva, de azért--javaslatotokra--elviszem egzós állatorvoshoz a kis édest, lehet, hogy mégis gáz van(de inkább ne legyen).
Eledeleket mindig megmosom nekik, és szennyezett, baktériumos vagy vegyszeres helyről semmit nem szedek nekik.
Van még más gyíkfélém is, egy 3 hónapos hím zöld víziagáma. Az is volt nekem régebben is, így azzal is van tapasztalatom.
*elért=elélt
B..asszus, elgépeltem!
Bocs
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!