Meg lehet simogatni hátha megharap..
Amúgy olyan kis cuki állatok. Megeszi azoknak a zöldségekbek a héjját amit megpucolunk.. de erre a kérdésre neked kell megadni a választ. Neked miért lenne jó egy teknős? Mire használnád? Stb..
Háááát.... úgy....
Van.
Mire jó egy tarisznyarák? Az is csak áll és néz, kivéve ha kiszökik a terráriumból, mert akkor megtanulnék csilláron lógni.
A feng shui szerint a hosszú élet és a szerencse jelképe, a gondozott jól tartott teknős. Én ezért tartom. Ki emelném még egyszer, a gondozott és jól tartottat, mert elég macerás és hely igényes állatka.
Mire jó? Számomra egyfajta lelki békét, nyugalmat sugároz, órákig el tudom nézni, ahogy napozik, egy feszült nap után igazi stressz oldó csodabogár. Nyolc éve költözött a nappalinkba és azóta sokkal nyugodtabb vagyok. Más "jótékony hatását" nem tapasztaltam :D
Díszállat... amúgy rettenetesen lehet őket szeretni. Nekünk több teknősünk is van és annyira hozzánk vannak szokva, hogy a kezünkben elkezdenek napozni ha napon vagyunk, a lakásban minden hova követnek, hagyják, hogy mesimogassuk őket és soha sem harapnának meg.
Nekem is furcsa, de ha a teknős szája elé tartom az ujjamat 1-2 percen keresztül sem csinál semmit. :) Még a vízben sem.
Lényegében olyanok mint a kiskutyák nekünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!