Mi a baja a teknősömnek?
Van egy 15 éves nőstény sárgafülő ékszerteknősöm. Szép nagy akvaterráriuma van, sokat tud úszni, van melegítője, van szigete, lámpa, mindene megvan. 15 évig semmi baja nem volt, szívesen volt a helyén, időnként (takarításkor) pedig kivettük sétálni, akkor is elvolt. Azonban nagyjából 1-2 hete teljesen meghülyült. Elkezdett kimászni a helyéről, és ha visszarakjuk, hisztizik. Már ott tartunk, hogy nem hajlandó egy kis időt sem a helyén tölteni, csak a lakásban. De tudom, hogy nem tesz jót az ízületeinek az állandó lakásban való sétálgatás, meg hát ő alapból víziteknős, tehát legalább egy kis időt vízben kellene töltenie.
Gondoltam arra is, hogy mi van, ha tojást akar rakni, ezért berendeztem neki egy dobozt földdel, de az se tetszik neki, kimászik akkor is, ha magára hagyom. Amúgy nem gubbaszt különösebben, jó az étvágya, viszont aggaszt, hogy nem nagyon iszik.
Gőzöm sincs hogy mi lehet a baja, szerintetek?
Ne vegyétek ki a helyéről, mert ezzel ártatok neki a legtöbbet. Nem hiszem, hogy ki akarna jönni, lehet, hogy csak kicsi a helye, vagy kaját akar csórni.
Kérdező: Szerintem valószínű, hogy tojást akar rakni. Nem tudom, hogy ezt hogy lehetne megoldani, de ha csatlakozol Facebookon a Teknősbarátok csoportba, ott sokan tudnak segíteni.
1. válaszoló: nagyon rossz, amit csináltok! Egyrészt, ahogy a kérdező is írta, a padló vagy szőnyeg tönkreteszi az ízületeit. Másrészt, ő ezt egyáltalán nem élvezi. Stresszes neki, ezért futkos mindenfele. A folyamatos stressztől drasztikusan levesebb ideig élnek. Hidd el, nem kijönni akar. Lehet, hogy szimplán kicsi/koszos a helye, vagy éhes.
Egyébként mekkora akvaterráriumban vannak a teknőseitek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!