Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Gabonasikló egyedül vagy párban?

Gabonasikló egyedül vagy párban?

Figyelt kérdés
Arra lennék kiváncsi hogy gabonasiklót lehet-e egyedül tartani?És esetleg muszáj lesz-e valamikor hozzá egy nőstény,vagy el él egyedül is?

2018. febr. 13. 15:47
 1/10 A kérdező kommentje:

Az még érdekelne hogy milyen gyorsan nőlnek?

Azt olvastam hogy minimum 70x30x30-as terrárium kell neki,de arról nem volt szó hogy az elejétől kell akkora vagy fokozatosan nagyobb?

2018. febr. 13. 16:14
 2/10 anonim ***** válasza:
Egyedül kell tartani. A terrárium lejet nagy már az elején is.
2018. febr. 13. 19:22
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Minél nagyobb a terrárium, annál jobb, úgyhogy szerintem jobban jársz, ha már az elején egy nagyobbat veszel aztán maradandóan abban tartod.

Lehet, sőt ajánlottabb egyedül tartani őket. Elvannak többen is, de több odafigyelést igényel és a személyiségüktől is függ, hogy okoz-e később gondot.

Én az elején egy hímet és egy nőstényt tartottam együtt, de a hím állandóan bántotta a nőstényt, úgyhogy szét lettek szedve. A hím már évek óta nincs meg, de a nőstény kikelése óta van velem és még soha nem párosítottam. Ha nem tervezed párosítani a jövőben, akkor nyugodtan tarthatod egyedül.

2018. febr. 13. 19:56
 4/10 anonim ***** válasza:

kifejletten a 70x30x30 nagyon kicsi szegénynek.

legalább egy 80x50-esben gondolkodj, de az is egy nagyon minimum. 100x50 lenne jó inkább. De igaz, hogy minél nagyobb, annál jobb.

Én a helyedben nem adnék ki pénzt fokozatosan nagyonn terráriumra, hanem vennék neki egy 60x40 cm körüli műanyag dobozt, és ha a jószág megvan 50 centi, már bármekkora terráriumba átteheted. Így jönnél ki a legolcsóbban.

2018. febr. 13. 20:39
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és a legjobb egyedül tartani. Ők nem igénylik a társaságot, és ha többen vannak együtt, etetésnél gond is lehet.
2018. febr. 13. 20:39
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Arra még kíváncsi lennék hogy nem lesz-e baja ha sose fog nőstényt látni,nem lesz-e valami probléma párzási időszakban abban az esetben ha teljesen egyedül lesz.

2018. febr. 14. 23:17
 7/10 anonim ***** válasza:

Baja biztos nem lesz tőle, arra viszont számíthatsz, hogy párzási időszakban kicsit máshogy fog viselkedni.

Nem tudom, hogy a hímek hogyan reagálnak, de nekem egy nőstény gabonasiklóm van és tavasszal rendszerint 1-2 hónapig nem akar enni és ennek ellenére sokkal mozgékonyabb, mint máskor.

2018. febr. 15. 01:29
 8/10 anonim ***** válasza:

Semmi baja nem lesz. Az előfordulhat, hogy párzási időszakban másképp viselkedik, valóban, de az akkor is így lenne, ha pároztatnád... És nem minden egyednél van ez a viselkedésváltozás.

Nyugodtan tartsad egyedül, semmi baja nem lesz, nekem 15 éves királypiton hímem van, kikelése óta soha nem volt együtt egyetlen más kígyóval sem, köszöni, nagyon jól van.

2018. febr. 15. 09:53
 9/10 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek:)
2018. febr. 16. 00:14
 10/10 piriiiii ***** válasza:

Szerintem egyedül kényelmesebb neki egy terkóban, etetni is jobb úgy, nem olyan, mint egy kutya vagy egy ló, hogyha nincs társa, magányos lesz.

Viszont annyit hozzátennék, hogy ha módja van rá az embernek, inkább mindig az aktuális méretéhez legyen igazítva a terrárium mérete, mikor még kicsi, nincs 50 centi se, akkor jobb egy kisebb, abban érzi magát biztonságban, mert egy túl nagyban inkább elbújik. Ha meg túl kicsi a hely, veszélyeztetve érzi magát és támad.

2018. aug. 27. 08:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!