Miért vakarózik a teknős?
A szobámban az asztalon van az akvárium, amiben vannak kövek, díszek, meg víz. Ebben tartom a teknősömet. Viszont most szereztem maláj tornyoscsigákat, amiket szintén ebbe az akváriumba tettem.
Ma délelőtt leraktam magam mellé a földre egy tányért, amiből zsemlét ettem, nemsokkal később pedig kivettem a teknőst, megtöröltem, és leraktam a földre mászkálni. A tányér és a jegyzetek között simán elférne, de nem ment tovább, hanem megállt "vakarózni". A hátpáncélját dörzsölgeti a tányér széléhez. Hagytam kicsit, de percekig ezt csniálta. Mindenhol "megvakarta" magát.
Aztán elvittem, és kefével megmostam az egész páncélját, majd megtöröltem. Visszaraktam a vízbe, s nemrég megint kivettem, s kíváncsiságból megint leraktam egy tányért. Jelen pillanatban is "vakarózik" a teknős.
Ez náluk szokott lenni, természetes, vagy viszket a csigák miatt? Ezelőtt még sosem próbéltam, h mit csinál a tányér mellett...
Már elkezdtek lehámlani a szarulemezei?
Nekem a legidősebb teknősöm kiskora óta ezt csinálja, amikor kezd így "vedleni".
Lehet hogy most fog, vagy már folyamatban is van... (nekem mind a három tekim most dobája le a lemezkéit :D)
Nem lehet, hogy esetleg ezért csinálja?
(Csiga miatt biztos, hogy nem, azt majd max. megeszi :D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!