Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Valaki meg tudja állapítani...

Valaki meg tudja állapítani milyen állat ez? (lent+képek)

Figyelt kérdés

Pár napja az elöntött tárolónkban találtunk egy gyík- vagy szalamandra-féleséget(?), ami víz alatt mászkált, úszott. Mikor kiöntöttük a földre, hogy elengedjük (gondoltuk gyík, csak beleesett a vízbe), nem ment el, sőt nem nagyon tudott menni... Így visszakerült a vízbe és most egy nagy akváriumba tartjuk.

Jellemzői: hátuszonya van, a hasa narancssárga fekete pöttyökkel, és a farka lapos, és fehér csíkkal.

Valakinek van valami ötlete, hogy milyen állat lehet?

Köszi szépen!!!

Képek: [link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2010. máj. 27. 21:19
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Megnézve a kérdező képeit, és az egyik válaszoló linkjét, szerintem is gőte.
2010. máj. 27. 21:51
 12/18 anonim ***** válasza:
Ha verseket is tud írni, akkor biztos hogy Gőte. :D
2010. máj. 27. 22:05
 13/18 A kérdező kommentje:

Akiknek pedig nem sikerült megnyitni a fenti linkeket:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Remélem, működni fog!

2010. máj. 27. 22:32
 14/18 A kérdező kommentje:
Ha valóban gőte, már pedig nagyon úgy fest, akkor mi a családdal rendesen benéztük, hogy gyík vagy valami ilyesmi... :D
2010. máj. 27. 22:34
 15/18 anonim válasza:
Valóban gőte, egyszer én is fogtam kettőt, egyiknek narancs másiknak citromsárga volt a hasa, biztos, hogy az. De engedd szabadon mert fogságban szabályosan széthullik, enyém először a farkát dobta el, utána mégtöbbet.
2010. máj. 31. 01:46
 16/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat még egyszer is!

@utolsó: amint levizsgáztam, lesz időm normális helyet találni neki... szerencsére eddig még nem mutatta jelét, hogy elhagyná a farkát, vagy bármely testrészét, inkább a farkán is kezd megjelenni a tarajredő, bezabálja a csontkukacokat, amiket kap, szóval eddig jelét nem mutatja, hogy atomjaira esik. :D ;)

2010. máj. 31. 15:34
 17/18 anonim ***** válasza:
01:46-nak üzenem, h azért estek szét a gőtéid, mert ették egymást. (csak szólok...) :)
2010. máj. 31. 21:07
 18/18 anonim ***** válasza:
Ha jól tudom, Mo.-n csak az alpesi és a tarajos gőte él, ami ehhez hasonló. Ez szerintem tarajos gőte. Az alpesinek nem fekete foltos a hasa, hanem egyszínű narancssárga.
2010. aug. 10. 17:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!