A spinosaurus tényleg 20 tonnás volt?
A wikipédia szerint a spinosaurus 20 tonnát nyomott. Igen, tudom hogy a wikipédia néha tömérdek f...ságot hord össze, de ez most nem az, rengeteg helyen láttam már, hogy a spinosaurusra 20 tonnát írtak. Elég érdekes, hogy a tyrannosaurusnál (8,4 tonna) csak pár méterrel hosszabb, de majdnem háromszor nehezebb. A tyrannosaurus meg elvileg 14 tonna is lehetett, amivel már nem olyan lehetetlen a 20 tonnás spinosaurus, de én Scott Harman 8,4 tonnás becslését még mindig jobbnak tartom, mint a retardált 5 meg 14 tonnás becsléseket.
Egy angol facebook oldalon egyszer láttam, hogy azért ilyen nehéz, mert ideje nagyrészét vízben töltötte, és a csontjai tömörebbek voltak, ezért van az, hogy egy jól megtermett víziló 4 tonna is lehet, mint egy ázsiai elefánt. Bár szerintem az a 20 tonna ahhoz képest is nagyon sok, hogy a nála pár méterrel rövidebb t-rex 8,4 tonnás. Mi a véleményetek?
Elmenekült a döglött anakonda? :'D Mert én elpusztult egyedről olvastam.
Amúgy az azért nemsemmi, hogy majdnem 15 méteresnek mondtak egy kígyót, közben feleakkora se volt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!