Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Görögteknős tartása? (Többi lent)

Görögteknős tartása? (Többi lent)

Figyelt kérdés
Szeretnék venni egy görögteknőst. Hol lehet görögteknőst venni? Mennyibe kerül? Nagyon kezdő vagyok. Az állatkereskedésben 200FT 1l. Hány literes terráriumot vegyek? Mit adjak neki enni? 1 héten hányszor etessem? STB.

2017. aug. 19. 15:34
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Várom a további válaszokat!
2017. aug. 20. 21:04
 12/12 anonim ***** válasza:

Nekem 2 tekim van, mind a kettő tenyésztőtől, CITES engedéllyel, 10 000 ft-ért van. (a kettő 20 000)

Van egy 150X60 cm-s terráriumuk+ egész nyáron kint vannak a kerti kifutójukba. A háttért én sem értem, nálunk a terrárium 3 oldala fa, az eleje egyedül üveg. Csak kerti gyomokat ehet, pl.: gyermekláncfű, lóhere, lándzsás útifű, ibolya... Gyümölcsöt tilos adni nekik, mert sok a cukor tartalmuk, emiatt eldeformálódik a páncéljuk, betegesek lesznek. Max nagyon, ismétlem, NAGYON ritkán szabad kicsit "bűnözni", akkor is csak néhány falatot, és lehetőleg szedret, mert azt a természetben is szoktak enni.

A terrárium talaja kerti föld legyen pl. vakondtúrás, ez a legjobb számukra, a kókuszföld és társai nem túl jók, plusz pénzbe, vagy több pénzbe kerülnek.

Itatótálkájuk akkora legyen, hogy a fejüket ki bírják belőle emelni, ugyanis máskülönben megfulladnak, és ne túl hideg vizük legyen, mert könnyen megfáznak.

Továbbá szükségük van egy UVB, és egy melegítőlámpára. Nálunk a lámpa alatt 34-35 fok körül van, a terrárium "árnyékos" felén kb 25-26 fok.

Ha tényleg érdekel a jólétük,(márpedig érdekeljen) akkor ajánlom figyelmedbe Fodor Atilla: A jól nevelt görög teknős könyvet, abban mindent megtalálsz.

Remélem segítettem!

Kérlek, hogy ha lesz tekid, felelősséggel neveld, idézek Atilla könyvéből:

"Az, hogy ki mennyire szereti az állatát, az abból derül ki, hogy milyen áldozatot képes érte meghozni. Elsősorban nem anyagi áldozatról van szó."

2018. okt. 5. 17:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!