Görögteknős tartása? (Többi lent)
Nekem 2 tekim van, mind a kettő tenyésztőtől, CITES engedéllyel, 10 000 ft-ért van. (a kettő 20 000)
Van egy 150X60 cm-s terráriumuk+ egész nyáron kint vannak a kerti kifutójukba. A háttért én sem értem, nálunk a terrárium 3 oldala fa, az eleje egyedül üveg. Csak kerti gyomokat ehet, pl.: gyermekláncfű, lóhere, lándzsás útifű, ibolya... Gyümölcsöt tilos adni nekik, mert sok a cukor tartalmuk, emiatt eldeformálódik a páncéljuk, betegesek lesznek. Max nagyon, ismétlem, NAGYON ritkán szabad kicsit "bűnözni", akkor is csak néhány falatot, és lehetőleg szedret, mert azt a természetben is szoktak enni.
A terrárium talaja kerti föld legyen pl. vakondtúrás, ez a legjobb számukra, a kókuszföld és társai nem túl jók, plusz pénzbe, vagy több pénzbe kerülnek.
Itatótálkájuk akkora legyen, hogy a fejüket ki bírják belőle emelni, ugyanis máskülönben megfulladnak, és ne túl hideg vizük legyen, mert könnyen megfáznak.
Továbbá szükségük van egy UVB, és egy melegítőlámpára. Nálunk a lámpa alatt 34-35 fok körül van, a terrárium "árnyékos" felén kb 25-26 fok.
Ha tényleg érdekel a jólétük,(márpedig érdekeljen) akkor ajánlom figyelmedbe Fodor Atilla: A jól nevelt görög teknős könyvet, abban mindent megtalálsz.
Remélem segítettem!
Kérlek, hogy ha lesz tekid, felelősséggel neveld, idézek Atilla könyvéből:
"Az, hogy ki mennyire szereti az állatát, az abból derül ki, hogy milyen áldozatot képes érte meghozni. Elsősorban nem anyagi áldozatról van szó."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!