Milyen ithhon is kapható kígyókat lehet otthon tartani? Milyen fajták vannak amiket lehet kapni?
Kígyóból a királypiton (ball python) az egyik legnépszerübb. 2 méternél semmiképpen sem lesz nagyobb.
Szelíd, könnyen tartható. Az egyedüli problémája az az esetleges táplálkozási zavar.
Akkor ott van még a brazil/kolumbiai szivárványos boa, Őket is egyszerű tartani bár a brazil nem mindíg kézhez szoktatható, illetve nehezebben.
Siklókból a gabona és királysiklók népszerűek. Színesek, a királyt csak egyedül lehet tartani mert kannibál.
Nekem a kedvenceim és szintén könnyen tarthatóak, csak ritkák a homoki boák, csak kicsit unalmas lehet az életmódjuk.
Terrarisztika plázán érdemes venni, nem kereskedésből.
Ja és maguk az állatok nem drágák, álltalában 20 ezer Ft alatt lehet venni, de a terrárium és a megfelelő felszerelés egyszeri 100, de inkább 150 ezer Ft.
Utána heti egy egér / kígyó az ezer forint alatt van ha nem tenyészted.
Sokak szerint nem, de szerintem célszerübb már a kölyök állatott halott (fagyasztásból felolvasztott) egérhez szoktatni.
Tudom hogy már nagyon rég tetted fel a kérdést de másoknak még jó lehet
Magyarországon elég sok felé kígyót lehet tartani de a fajták sokszínűsége beszerezhetősége még mindig nem közelít meg más országokat
Pár példa ami itthon kapható de ezek közül nem mind való kezdőnek
Boa constrictor
Homoki boa
Gabona sikló
Király sikló
Patkány sikló
Bika sikló
Fűsikló
Királypiton
Kockás piton
Szivárványos boa
Zöld fakúszó de ebben nem vagyok biztos
Talán ők a legnépszerűbbek most ennyi jutott eszembe ❤️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!