Milyen gyakran etessem a királypitonomat?
Sziasztok!Egy napja vettem egy kb 50-60 cm hosszú királypitont. A boltban az nap etették, én még nagyon kezdő vagyok. Tudnátok tippeket adni, hogy milyen gyakran és menyit adjak neki? És lenne még egy kérdésem: honnan tudom felismerni ha éhes? És mit javasoltok, inkább élő egeret kapjon vagy inkább fagyasztottat?
A válaszokat előre is köszönöm!
Utána olvastam legalább 20 oldalon, kérezgettem is de szinte mindig mást hallottam. Egyébként pedig ez az egyetlen dolog amiben bizonytalan vagyo ami a pitont illeti. Minden elő volt készíve neki, egy nagyonszép terráriumba kapott helyet és minden felszerelés megvan. Plussz, két hónap mulva megérkezik a kb200×110×180- as terrárium modern önműködő fűtés berendezéssel. (a mostaniban csak sima melegítőlámpa van hőmérővel.) Etetőboxa is van. Csak a fenti kérdeseimre nem igazán kaptam még biztos választ. És most nem is igazán azért kérdeztem mert anyira naiv lennék hanem mert biztosra akkarok menni. Mint már írtam sokféle verziót hallottam és olvastam. Ezek leginkább elbizonytalanítottak. (a kígyó pedig megg volt rendelve!) Ezért kérdeztem, és hálás lennék az információért.
Köszi!
Amiket kérdezel azt csak tapasztalat alapján lehet tudni.
Fiatal példányokat kisebb táplálék állattal 4-5-7-9 naponta. Változik. Vannak igazi zaba gépek és vannak koplalósabb fajták.
Adult példányokat akár 2hetente nagyobb méretű zsákmány állattal vagy hetente kisebb állattal.
Én a frissen leölt eleséget tartom a legjobb megoldásnak. Ezt szinte az összes állat elfogadja. Fagyasztott is jó, de ott fenáll a meglepetés faktor, hogy az istenért se fogadja el az állat. Az élő eleséget hanyagolnám, könnyen kárt tehet a kígyóban egy ideges patkány.
Köszönöm, ez sokat segített!! Akkor majd figyelem. Szerinted ha mondjuk 2, 3 naponta "tesztelem" az rendben lenne?
(Az utólsó részére)
Köszi! Akkor valószínűleg az enyém is vedleni fog.
Bocsi hogy enyit faggatlak de... igaz az hogy ha a kígyó nemsokkal a vedlés elött áll a szeme is szürke lesz??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!