A tigrispiton tartásához kellő engedélyt hogyan, hol lehet megszerezni?
Megszerezni? Sehogy!
Egyébként nem lesz engedélyed.
Akinek engedélye lehet az tudja milyen úton tudja elindítani a folyamatot.
Hát ha rajtad múlik egyes biztos nem. Azért a bunkóságot meg a nagyképűséget hanyagolhatnád.
Kérdező te meg ne haragudj de én sem tudom.
A nagyképűség meg az igazság közt van némi különbség.
Amennyiben a személyi feltételek adottak. Akkor nem ide fog jönni kérdezősködni.
A tigrispiton az új(nem is annyira új) törvény szerint közepesen veszélyes állatnak számít..mivel cites II-es kategória,vagyis védett,ezért a természetvédelmi hatósághoz kell fordulni engedélyért.."A tartási helyéül szolgáló ingatlanon, ingatlanrészen az állat fajának feltüntetésével a veszélyre felhívó jól látható tartós jelzést kell elhelyezni.
Az állattartó veszélyes állatát közterületen csak átmenetileg, közvetlen és állandó felügyelettel, ember és állat életét, testi épségét nem veszélyeztetve tarthatja. A veszélyes állat tartójának gondoskodnia kell arról, hogy az állat közterületre vagy más magánterületére ne juthasson be. Ennek hiányában tartási engedély nem adható."
Ezen felül még szükséges egy, 3 hónapnál nem régebbi pszichológiai alkalmassági vizsgálat, valamint hogy rendelkezz valamennyi szükséges hozzájáruló nyilatkozattal (a te esetedben elég csak a közvetlen szomszédaid hozzájárulása), megfelelő képesítéssel és/vagy szakmai tapasztalattal. Szóval, eléggé szigorúan veszik, és lehet hogy még több mindent is néznek, én ennyit találtam..a legjobb lenne ha felvennéd a kapcsolatot a természetvédelmi hatósággal,vagy valaki olyan személlyel,aki tart tigrispitont (sok ilyen témájú fórum van,ahol szakemberek segítenek)..remélem,tudtam segíteni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!