Ékszerteknősön moha szerű fehéres anyag van, mi lehet a baja?
Ékszerteknősön moha szerű fehéres anyag van. Olyan mintha "szőrös" lenne. Mitől lehet? Sehol nem találtam még rá választ, se hasonló képet. Ez az anyag lerakódik még a vízmelegítőre stb. is.
Fagyasztott halat és dobozos száraz kaját kap. Van vízmelegítője, UVB lámpa, szűrő, napozó helye. Eleven és eszik rendesen, naponta 2-3x. Kb. fél éves lehet. Hámlik is folyamatosan. Kép lentebb. Köszönöm a segítséget!
Szia!
Sajnos jól sejtettem: ez egy gombás fertőzés. :( Ezt találtam rá, de nyilván más gyógymódja is van:
,,Tünetek: a megtámadott részek úgy néznek ki, mintha vattával lennének bevonva. A fertőzésre különösen érzékenyek a sebek, sérülések, karmolások.
Kezelés: az állatot azonnal különítsük el a többitől. A fertőzött részeket Hiperdol tabletta vizes oldatával (1 dl vízben kell feloldani annyi tablettát, ahány százalékos oldatot akarunk -kb. 4-5%-os oldat a megfelelő) ecseteljük be, amíg minden tünet teljesen el nem tűnik. A kezelés többszöri ismétlése ajánlott a kellő hatás eléréséhez. Hatásos módszer, ha az állatorvos által fölírt gyógyszer oldatában fürdetjük előírás szerint az állatot." ( [link]
Gyógyulást!
Már elnézést, de kettőnk közül ki a biológiaszakos hallgató?
A képen látható gomba egy a moszatgombák osztályába sorolható parazita életmódot folytatók közül. Hasonló fertőzés, mint amilyen a halpenész.
Legközelebb nézz utána, mielőtt félrevezetsz másokat, okoska... (A mocsári teknősödön meg valószínűleg csak lepedék volt! Azt meg végképp nem értem, hogy hogyan tarthatsz (FOGHATSZ!!!) védett fajt!!!)
Szóval, kedves kérdező, én a helyedben hallgatnék azokra, akik értenek ehhez, és a szakoldalakra. Nagyon aranyos teknős, kár lenne érte! :(
Beszerzem a "Hiperdol tabletta"-t és azzal megpróbálom a kezelést!
Köszönöm szépen a segítséget!
Kb. 3 naponta van tisztítva a helye és olyankor régi fogkefével át van subickolva, de nem jön le róla teljesen,mert puha.
A feje és a lábai környékén csak óvatosan tisztítjuk, onnan szinte le sem jön.
A bőrén nincs ilyen,csak a páncélon.
De ahol le van sikálva, 2 nap és már megint olyan ott is.
a legalsó képen látszik hogy mohás,csak itt súlyosabb a helyzet,ha vissza megy a vízbe az a zöld trutyi kibolyhosodik,amúgy én még a konyhai drótsika vacakkal szedtem le,az leszedi talán vizesen is
Szerintem az lesz,hogy mind a kettő tippet alkalmazni fogjuk.
Amennyire lehet megtisztítjuk ,majd bekenjük azzal a fertőtlenítővel.
Mert szerintem ha nem kezeljük, visszatérő probléma lesz.
Lehet 1 napra vízmegvonás lesz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!