Kis gekkó nem eszik?
Másfél hónapja van nálam, az elején szépen evett, vadászott magától, de már legalább másfél hete nem hajlandó enni. Pár napja a fejét fogva szájába nyomtam pár tücsköt, de most nem sikerült, nem hajlandó kinyitni sem a száját.
Mi lehet az oka? Mitől változott meg így hirtelen?
Fiatal még, kb 3 hónapos lehet. Elvileg 2-3 naponta kéne nekik enni adni, nőnie és híznia kéne. De hiába akarok én neki enni adni, ha nem eszik magától.
Ja, bocsi, leopárdgekkó.
Nem volt változás, nappal 30 fok, éjszaka 20-22 fok van nekik. Kis társa beteg volt, addig ő szépen evett, most a másik gyógyulni kezdett, eszik, erre most ő nem. Nem félnék ha lenne vastag farka, lenne miből fogynia ha sztrájkolna. De szerintem ő még fiatal ahhoz, hogy megengedhesse magának hogy ne egyen. Vagy próbálkozzak minden este, hátha enni fog ha nagyon éhes?
Eddig kaptak már szöcskét meg lisztkukacot, most barnatücsök és viaszmoly lárva van otthon.
Külön kivettem őket egy kisebb helyre, mert picik még és túl nagy a terrárium arra hogy vadásszanak, elbújnának a kaják. Szépen vadászott, nem volt gond neki a másik hely. Aztán egyik etetésről a másikra meggondolta magát, elfordul a kajától. Pedig péntek este evett 3 kisebb tücsköt, éhesnek kéne már lennie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!