Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Miért lebeg a teknősöm?

Miért lebeg a teknősöm?

Figyelt kérdés
Lebeg a teknősöm, de nem teljesen a víz tetején. Ez normális? És most vettem észre, hogy miután evett, nyitogatja a száját. Volt már állatorvosnál tüdőgyulladás miatt. Kapott injekciót+vitamint. :( Ugye nem megint tüdőgyulladás??

2016. nov. 19. 14:02
 1/7 anonim ***** válasza:

szerintem megint tüdőgyuszi.

esetleg tudnál írni arról,hogy pontosan hogyan tartod?

milyen vízmelegítő van, milyen lámpák ,mekkora víz stb..hány fok van a szobában ahol tartod?

egyébként nagyon kell figyelni,hogy a víz és a levegő hőmérséklete ne nagyon térjen el. valamint ne szellőztess hideg időben olyan szobában,ahol teknős van. max úgy,hogy letakarod az akváriumot addig, amíg ki nem szellőzik és vissza nem melegszik a szoba

egyébként mit kap enni?

tényleg írd le mit hogyan csinálsz,hogy legközelebb ne forduljon elő megint. és doki...

2016. nov. 20. 08:44
 2/7 A kérdező kommentje:
Van vizmelegitoje. Szellőztetni szoktunk, hogy itt van a szobaban de a sarokban ezért anya szerint nem mehet oda a hideg. Orvosnál pedig a múltkor 9000ft-t fizettünk es anya azt mondta h most már nem érdekli. Engem még igen és én pedig nem tudok kifizetni ennyi pénzt. Amúgy szárított halat és szívmixet kap mert kis városban lakunk es nem lehet kapni fagyasztott halat. 28 c° fokon van a víz melegítője. A házban pedig kb 26-27c° van. És nagyon szeretném ha meggyógyulna :(((
2016. nov. 21. 14:36
 3/7 anonim ***** válasza:

vedd le a vizet is 26-27 fokra. és ne szellőztessetek.vagy mondom, takarjátok le addig egy üveglappal pl az akváriumot.

milyen lámpája van?

egyébként ez a kaja amit most kap,sajnos nagyon nem jó neki, muszáj lenne beszerezni fagyasztott édesvízi halat neki. én is a világ végén lakok,de direkt vettem egy nagy adagot és majd 1 évig kitartott. a fagyóban tárolom egy dobozban.

amit most kap,szárított kaják,sajnos komoly hiánybetegségeket hozhatnak elő nála.egyszerűbb lenne megelőzni a megfelelő táplálással

és tényleg ne szellőztessetek hidegben. mondd meg anyukádnak,hogy te sem akarod,hogy megint dokihoz kelljen vinni, de ha rányitja az ablakot,akkor megint ez lesz.

nem úszik ferdén amúgy? az utalhat tüdőgyulladásra,a lebegésen kívül. de a szájnyitogatás sem normális,valami baja biztos van.

2016. nov. 21. 14:52
 4/7 anonim ***** válasza:

elvileg sparban is lehet kapni fagyasztott halat. vagy állatkereskedésekben ahol van fagyó.

próbálj utánajárni,akár másik városból hozni. tényleg fontos. és nem is drágább,mint a szárított

2016. nov. 21. 14:54
 5/7 A kérdező kommentje:
Koszonom a válaszokat! Mar mondtam anyának, de azt mondja h nem tud ennyit rákölteni. Ja és majd december elejen megyunk miskolcra. Ott benezunk pár állatkereskedésbe. Az akváriumja félig van töltve, a páncélját elfedi a víz, de már kb 12cm hosszú. Úgyhogy elég nagy. Már csak az lenne a kérdésem, hogy amikor nyitogatja a száját nem lehet h ásít? Mert nem folyamatosan,csak esténként. Meg hogy isznak? Mert nekem "harapja,, a vizet :D úgy innának a teknősök? Meg a fagyasztott halat ki kell olvasztani mielőtt odaadom neki? Mennyit adjak belőle?
2016. nov. 21. 15:10
 6/7 anonim ***** válasza:

Gondolom édesanyád vette a teknőcöt, márpedig ha így van, a minimum, hogy fizeti ami kell a teknőcnek! Nem a teknőc akart odamenni, nem ő bünhödjön felelötlen emberek felelötlen döntése végett, ez így nem fair!!

Fagyasztott halat mi zacskostúl bele szoktuk tenni meleg csapvízbe, ott 5 perc alatt ki is olvad. Azt kell aztán a teknőcnek adni, mennyiségre a teknőc fej-nyak űrtartalma körül legyen. Ha komolyan érdekel a kisteknőcöd és szeretnél többet tudni a helyes tartásáról, akkor olvad át ezt a cikket:

[link]

Minden benne van és teljesen megbízható! Amit nem úgy csinálsz, ahogy itt le van írva, azt nagyon nagy valúszínűséggel nem jól csinálod.

Egyébként most látom csak, hogy már 3 napja a kérdésnek, mi történt azóta?

2016. nov. 22. 09:53
 7/7 A kérdező kommentje:
Mára kaptunk időpontot a dokinál. Ma megyünk. De van étvágya meg minden. Nagyon fürge. Remélem nincs nagy baja😞
2016. nov. 22. 14:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!