Miért fontos a kígyót etetődobozban etetni, és miért nem szabad a saját helyén, mennyire fontos ez egy királypitonnál?
két indokot szoktak felhozni:
1. A terráriumi aljzatból, főleg, ha pl. mulcson (fakéregzúzalékon) tartod, ne ragadjon rá a táplálékállatra, mert ha lenyeli a kígyó, megsérülhet a nyelőcsöve, gyomra, bele, illetve kaphat akár bélelzáródást is.
2. Hogy ha a terráriumot kinyitod, ezt ne társítsa a táplálkozással, és akkor kevésbé fog csapkodni.
Én ebben az utóbbiban nem hiszek, ha éhes, szerintem úgyis csapkod, legalábbis az enyémek.
Az elsőben van racionalitás, de pl. van aki azt csinálja, hogy berak egy újságpapírt, és arra teszi a táplálékállatot (természetesen elölt állatról van szó, egy élő patkány nyilván nem maradna ott).
Lehet, hogy rossz példa vagyok, de mindig is a helyükön etettem őket (egyesével vannak terráriumban).
én kialakitottam egy etető nyilást és ott engedembe a táplálék állatot.
hagyom vadászni az olyan életszerű.
És így nem a kajálással azonositja a terrárium nyitást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!