Hüllő tenyésztésből meglehet élni? Lenne rá kereslet itthon Magyarországon, vagy Németországban?
egy ismerősöm görög teknőst szaporít, 10-15 ezerért árulja őket. valamennyi haszna van rajta, de nem sok.
nem tudom más hüllővel hogy van.
Én tudok olyanról, aki ebből él, bár személyesen nem igazán ismerem. Az tuti, hogy ő már kb. gyerekkora óta folyamatosan hüllőzik, és ma már rengeteg állata van, nem csak egy-két fajjal foglalkozik. Különböző teknősök, gyíkok, kígyók... Talán kaméleonja nincs, de abban sem vagyok biztos.
Az biztos, hogy óriási hely, és sok pénz kell a megfelelő tartásukhoz. A legtöbb kifejlett hüllő meglehetősen helyigényes, a világításukra/fűtésükre meg az ember gatyáj a is rámegy, engem is érdekelne ezt például hogyan oldják meg a tenyésztők. Ha sok fajjal foglalkozol talán el lehet belőle éldegélni, de meggazdagodni ebből nem fogsz, szerintem...
Szerintem nem arányos a befektetett pénz és a jövedelem, ez inkább hobbi. Nem lehetetlen megélni belőle, de az is igaz, hogy ebben az országban nem tennék fel mindent arra a lapra, hogy most hüllőtenyésztő leszek.
Én most akarok belevágni a terrárium hátterezésbe, illetve mellette szeretnék majd később 1-2 féle hüllőt tenyészteni, de én úgy látom, hogy még így se lenne ebből elég pénz arra, hogy mást ne kelljen csinálnom mellette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!