A teknősöm az egyik szemét nem nyitja ki csak félig és akkor is könnyezik! Mi a baja lehet? Amúgy csak 3-hetes! És honnan lehet megtudni hogy lány vagy fiú?
nagyon pici még,épp ezért nem javasolt ilyen kisteknőst venni,nagy a halálozási ráta,főleg ha nem tapasztalt embernél van.
vidd most mindenképp dokihoz. és tanulmányozd alaposan a teknőstartást.
pl ha sokat olvasgattál volna utánuk,akkor nem kérdeznél ilyen hülyeséget egy 3 hetes teknősről,hogy mi a neme.
szóval vidd dokihoz és próbáld jól tartani. és legközelebb ha teknőst vennél,akkor mindenképpen egy több hónapos példányt ajánlok
"nagy a halálozási ráta"
Igen. Az újszülött és forgalomba hozott teknőcök 99%-a!! tartási hiba miatt meghal egy éven belül (nem azért, mert eleve betegek, mert szerintem te erre gondoltál). Ez azt jelenti, hogy csak minden 100. teknőc éli meg az 1 éves kort. És akkor arról már statisztikát sem találtam, hogy mondjuk 10 éves korig hányan tudnak elélni, miközben olyasmi lenne a normális, ha az ember halna ki mellőle és nem fordítva... (feltéve, hogy nem gyerekfejjel kapta a teknőst)
Szóval igen, katasztrofális a helyzet. És miből fakad az egész? Az emberi ostobaságból. Valószínűleg mi vagyunk az első olyan faj a bolygón, akikben akkora potenciál van, hogy majd az összes rossz dolgot, a természetesen rossz dolgokat képesek lennénk megszüntetni és egy sokkal jobb világot hozhatnánk létre. Na és mit csinál a kedves emberek 99.999%-a? Eszik, sz@.rik, b@s.zik meg alszik. Gratulálok.
Az embereknek rengeteget kéne tanulniuk és nem suta birkának lenniük, akiket az önző és gonosz emberek kedvük szerint dróton rángathatnak. Csak hát azért meg kéne dolgozni...
Ez a kérdéstől független hsz volt, az idézett szövegre reagálás.
12# nem céloztam semmire,ez csak tény.
több olyat tudok,aki megvette a kereskedésből a pici teknőst és másnapra-harmadnapra meghalt. ilyen esetben szerintem nem a gazdi volt a hibás,hanem alapból betegen adták el
persze múlhat az új gazdán is. sőt. nagyon sok teki van itt is az oldalon,aki egyértelműen azért beteg,mert a gazdája nem képes utánanézni az állata igényeinek.
de egy 3 hetes teknősnél,ami gondolom most került haza a kereskedésből, szerintem a kereskedés a hibás,hogy már beteg. elég megnézni hogy tartják őket.
mindegy, a lényeg,hogy orvoshoz kell vinni azonnal.
ha rendbe jön a teki és jól van tartva,akkor nem igen kell orvoshoz vinni évekig majd.
csak hát sokaknak nem sok ész jutott, nagyon sokan felcsavarják a vízhőt 30 fokra, közben meg melegítő világítás nincs és és ennek tetejébe még szellőztetnek is a szobában. aztán jön a kérdés,hogy vajon miért úszik ferdén?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!