Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Sárgafülű ékszerteknőst...

Sárgafülű ékszerteknőst vettem világítás mindenféleképpen kell? (többi lent)

Figyelt kérdés

Van egy kis teknősöm.

Olvastam erről arról hogy UV-és lámpa kell meg minden...

Tegnap kaptam.Ma vettem neki vízmelegítőt 26 C-ra van állítva az elég vagy vegyem feljebb?

Illetve ha kiviszem napozni akkor is bekel szereznem egy UV lámpát vagy csak elég egy asztali lámpa mikor bent van?

Illetve kb mennyibe kerül egy UV lámpa?

Meg nem eszik semmit miért nem? Vagy még megvan ilyedve az új helytől?

2016. aug. 18. 11:06
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Az ablak alatt nem jó napoztatni, mert az ablak üvege kiszűri az uv sugárzást, ergo szinte semmit nem kap abból, amiért odateszik. Ezt nem neked írtam, hanem az egyik hozzászólónak, aki ezt csinálja. És ez nem butaság, mielőtt megkapnám ezt (mondom ezt fizikusként).

A tartással kapcsolatban kérlek olvasd el alaposan az alábbi linket. Nagyon hozzáértő ember írta, igaz az utolsó szóig. Az alapján kell megcsinálni az élőhelyét. Nyáron, ha kint napoztatod, akkor lehet húzni kicsit az uv fénycsövet, de nem sokáig. Egy részt veszélyes a kinti napoztatás kis teknősre nézve a madarak, illetve az időjárás miatt is. Más részt a napi pár óra napozás nem fogja helyettesíteni azt a mennyiségű uv sugárzást, amit állandóan kapna a fénycsővel. A szűrés nagyon-nagyon fontos. Külső szűrő kell megfelelő biológiai, kémiai és mechanikai töltetekkel, az alábbi linken szintén részletesen írnak róla. Olvasd el és mindent megfogsz tudni. Ha további segítség kell, akkor keresd fel facebook-on a Teknőstartók csoportját. Sok hozzáértő teknőstartóval találkozhatsz ott. Sok sikert!

A link:

[link]

2016. aug. 20. 21:29
 12/12 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek!

Főleg az utolsó hozzászólónak :)

Igen tudom hogy veszélyes de egy régi fajta hűtőrács van a tetején illetve fa súlynak árnyékolónak egy aránt!

Cicától nem kell tartani kutyánk van így cica nincs a portán!

Illetve a kutyus nem fér hozzá mert magasan van!

Időjárást meg figyelem és igen tudom hogy fontos mivel van mikor énse vagyok itthon mindig hogy behozzam!

Köszönöm a válaszokat mégegyszer :)

2016. aug. 21. 18:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!