Miért jelentek meg fehér foltok a teknősöm hátán?
Adj neki Calciumot
Napoztasd!<-Ez mindig jót tesz neki!
Fehérfoltos betegség:
Tünetek: a has- és hátpáncélon világos-fehér foltok jelennek meg. A tüneteket étvágytalanság, élelemvisszautasítás egészíti ki.
Kiváltó ok: nem teljesen tisztázott, de legvalószínübb a vitaminyhiány.
Kezelés: rendszeres fürdetés konyhasóoldatban (1:100 higítású oldat). A foltokat ecseteljük be szesszel, antibiotikumokkal, adjunk nagyobb adag D3-vitamint.
Gombák okozta fertőzés:
Tünetek: a megtámadott részek úgy néznek ki, mintha vattával lennének bevonva. A fertőzésre különösen érzékenyek a sebek, sérülések, karmolások.
Kezelés: az állatot azonnal különítsük el a többitől. A fertőzött részeket Hiperdol tabletta vizes oldatával (1 dl vízben kell feloldani annyi tablettát, ahány százalékos oldatot akarunk -kb. 4-5%-os oldat a megfelelő) ecseteljük be, amíg minden tünet teljesen el nem tűnik. A kezelés többszöri ismétlése ajánlott a kellő hatás eléréséhez. Hatásos módszer, ha az állatorvos által fölírt gyógyszer oldatában fürdetjük előírás szerint az állatot.
én szoktam, minden ilyen kérdéshez rakni hogy a saláta elvonja a kálciumot, és igen okozhatta az is. napoztasd szépen
nem puha a páncélja, ha igen akkor baj lehet és orvos
ebben az esetben ha pesti vagy esetleg: II. kerület hüllőszakértő
Dr. Sátorhelyi Tamás nagyon tudja a dolgát
utolsó kettő vagyok
akkor jó, nem hiszem hogy baja lesz, vagyis remélem, most hogy jó idő van már én is viszem ki őket sétálni és imádják ezt a jó időt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!