Hogyan tudok sárgafülű ékszerteknősöket szállítani nyáron, ilyen melegben?
A helyzet az, hogy el kell utaznom egy hétre, és senkire nem tudom őket bízni. 2 évesek. Magammal tudom vinni őket, mert olyan helyre megyek. De a kérdés hogy hogyan.
Budapestről utazok vidékre. Ez igy nem is lenne vészes,de! Közben be kell mennem suli. Tanfolyamra járok (állatorvosi asszisztens, szoval nem gond ha beviszem a tekiket :D)
Így úgy nézne ki a dolog, hogy: reggel fél óra tömegközlekedés, 4 óra egy teremben (fülledt idő), majd fél óra tömegközlekedés, majd két és fél óra buszozás, nagy valószínűséggel jó hideg légkondis buszon. Én ettől félek nagyon, hogy a meleg utàn bumm hirtelen hideg.
Mit ajànlotok? Én arra gondoltam hogy egy kerek műanyag edénybe teszek kis vizet, hogy ne szàradjanak ki egész nap. És abban viszem őket.
A hűtőtàskàban nem fàznak meg??
És a hideg-meleg vàltakozás?
ne vidd magaddal őket.
1 hétre felesleges. ennyi idősen úgyis kb heti 2-3x kapnak már enni . azt meg meg lehet oldani,hogy amikor elmész adsz nekik egy kicsit nagyobb adagot a szokásosnál. és amikor hazaérsz szintén kicsit többet adsz. így kb 1-2 étkezés marad ki. nem a világ vége egy hüllőnél.
+ tegyél be élő halakat és sok-sok vízinövényt mielőtt elmész. de ha tudsz csigákat is rakhatsz be . és így hét közben is tudnak vadászgatni és növényt enni. szóval még az étkezés sem maradna így ki.
sokkal nagyobb kockázattal jár az,hogy egész nap hurcolászod őket egy kis dobozban,folyamatosan változik a hőmérséklet..mint hogyha simán otthon hagynád őket.
de az is jó,hogyha mondjuk elmész hétfőn és vasárnap érsz haza,hogy megkérsz valakit,hogy szerdán-csütörtökön adjon be nekik pár halat.
de mondom,ha raksz be növényt meg csigákat akkor az is teljesen jó.
ne vidd. nagy eséllyel megfáznának és nagyon stresszes lenne nekik.
Bírom,h lepontozzátok a hűtőtáska ötletemet de a hűtőtáska szigetelt! Ugyan úgy tartja a meleget mint a hideget! Magyarul ha nem behűtött sört tartasz benne hanem mondjuk langyos vizes palackot akkor azt a hőmérsékletet tartja!
Pizza futárok is azzal szállítják a pizzát és meleg mikor megkapod! Tá-dám!!!
Egy bizonyos intelligencia szint nem engedném a pontozást
Üdv!
Szerintem azért van annyi eszük, hogyha éhesek, ne csak kézből egyenek.
Úgy nem lehet, hogy elviszed őket Pestre, és otthagyod a lakásban? Szerintem ez sokkal praktikusabb lenne, mintha suliba is bevinnéd.
De azért a növényes-halas a legjobb. Ha félsz, hogy úgy nem esznek, próbáld ki!
Semmi esetre se furikázd őket nap-mint nap, mert nagyon megviselné őket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!