Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Duci a tekim, hogyan kéne...

Duci a tekim, hogyan kéne lefogyasztani?

Figyelt kérdés
Nem rég került hozzám egy egyéves királyteknős. Eléggé hurkás, ha lehet így fogalmazni:) heti kétszer nem kap kaját [szerda, szombat], a hét többi napján pedig nem keveset, de nem is sokat. Mit kéne csinálnom?
2010. ápr. 9. 19:12
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Először is: nem királyteknős, a kereskedők nevezték el így, az igazi neve TARAJOSteknős. Kicsit szerintem adj neki kevesebb nyamit. :D Mit eszik? Mert akkor meg tudnám mondani, mit ne adj, illetve minből kéne kevesebb. ;)
2010. ápr. 9. 19:23
 2/12 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy igazából mississippi tarajosteknős lenne a neve, de a közhasználatban úgy királyteknősnek nevezik, és így páran jobban értik, hogy miről is van szó:) ÚGy szoktam, hogy Kedden, Vasárnap szárított hal (kb. öt darabot kap, 11 cm hosszú, 8 széles) Hétfőn és csütörtökön meg szárított rákocskát. Vagyis valami olyasmi, csak nem tudom pontosan, mert csak ilyen sima tasakba árulják, és nincs ráírva semmi se. Ja, és tudom, hogy a fagyasztott hal jobb lenne, de itt nálunk nem lehet kapni, sőt még a környéken se:S:S:S
2010. ápr. 9. 19:29
 3/12 anonim ***** válasza:

hát szárított hal tényleg borzasztó rossz eledel...

és ilyen sokat adsz neki belőle??? kb annyit kell adni neki mint amekkora a feje 2szer

ennyit eszik nemcsoda ha elhízik :O

2010. ápr. 10. 18:12
 4/12 anonim ***** válasza:
de amúgy adjál neki gyümölcsöket amibe sok a vitamin vagy valami fagyasztott husit ami van esetleg a mályhűtőben. tényleg semmit nem érnek ezek a szárított szarok.
2010. ápr. 10. 18:13
 5/12 A kérdező kommentje:
Eredetileg egy egész csomag fagyasztott halat kapott naponta, szóval ez is drasztikus változás neki, hogy ennyivel kevesebbet kap. Aztán nem csak úgy hirtelen csökkentéssel szeretném lefogyasztani, mert az se egészséges. Megpróbálok valahogy hozatni majd fagyasztott halat neki, illetve élőt.
2010. ápr. 10. 19:50
 6/12 A kérdező kommentje:
én úgy tudom, hogy a tarajosteknősök nem esznek gyümölcsöt:s mondjuk adtam neki almafalatkákat, és megette:) Még miylen gyümölcsöt adhatok neki?
2010. ápr. 10. 19:51
 7/12 anonim ***** válasza:
enyémek esznek banánt körtét epret tulajdonképpen mindnet... igen olvastam hogy ők nem esznek zöld eredetűt de akkor viszont tudsz neki keresni kint pici csigákat gilisztákat szöcskét sáskát... nem gusztusos megoldás de jóttesz neki :D
2010. ápr. 11. 10:54
 8/12 anonim ***** válasza:
az egy éves teknősöknek már elég a heti egy-két alkalommal a kaja. Nem lesz semmi baja, ha nem eszik minden nap. Lehet neki adni zöldet is, de a szárított hal jó neki. Nem tudom, miért mondta a másik válaszadó, hogy borzasztóan rossz eledel, de a hal minden formában mehet a teknősöknek. Mindenesetre a 11*8 cm-es hal az tényleg jó nagy adag. Adjál neki kevesebbet, ha fogyasztani akarod.
2010. ápr. 12. 10:30
 9/12 anonim ***** válasza:

az én teknősöm már majdnem 30 cm, de nyáron 2 naponta eszik, meg is őrülne ha egy héten egyszer kapna kaját!

vedd ki párszor, hagy mászkáljon, jót tesz a mozgás neki.

fagyasztott halat kapjon, banán, barack, nyers husidarab, stb. a szárított dolgokban nincs elég vitamin, sőt semmi, hisz a szárításuk során elveszítik minden vitamintartalmukat.

annyit adj neki enni, amíg nagyon kapálózik érte. érzi ő mikor és mennyire éhes. ha már csak ímmel-ámmal eszi a hamiját, akkor ne adj neki többet.

2010. ápr. 12. 12:43
 10/12 A kérdező kommentje:
a 11-8 az a teknős mérete, a halak azok max 3 cm hosszúak...
2010. ápr. 12. 18:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!