Normális, hogy ekkora a teknősöm?
Figyelt kérdés
Van egy másfél éves (1,5) sárgafülű ékszerteknősöm, valószínűleg fiú. Most úgy 10-14 cm lehet a páncélja hossza, a "gerince" mentén, pontosan nem tudom, de szívesen megmérem, ha kéritek. Először egy kis 20 literes akváriumban tartottam, most kapott egy nagy 39 literes terráriumot, ahol sok helye van. Minden nap kap enni, néha ki szoktam hagyni egy napot a héten, hogy hozzászoktassam a kétnaponta evéshez. Általában szárított halat kap enni, de nemsokára átállunk a fagyasztott halra. Mellé még adok neki egy kis shrimpet, szívmixet, lisztkukacot. Hetente vitaminozunk. Napközben néha kap gyümölcsöt, zöldséget nasizni. Már sokan mondták, hogy milyen picike, és az övüké már ekkora meg amekkora. Tényleg kicsi a teknősöm?2010. ápr. 5. 16:22
1/4 anonim válasza:
Szia! szerintem nem kicsi, de jobb lenne, ha nagyobb lenne. :-) komolyan: próbáld meg változatosabban etetni, pl. adjál neki élő halat. Vedd ki egy vödörbe, tedd melé az élő halat, meglátod, úgy elkapja, hogy az kész. Én pl. soha nem adtam neki(k) zöldséget. :-) én eleinte két-három naponta adtam neki enni, most meg kb. hetente. próbáld meg reggel etetni, utána meg napozzanak, és akkor jobban beépül a tápanyag... Remélem segítettem... :-)
2/4 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy Ő mindig ilyen pici lesz? Mármint nem az, hogy nem nő, hanem az átlagnál kicsivel kisebb. Ez nagy baj? Ugye nincs valami baja? És köszönöm szépen a választ, megpróbálom változatosabban etetni. :)
2010. ápr. 5. 16:55
3/4 anonim válasza:
A szárított kajákat és a szív mixet is felejtsd el, ezek nem tesznek jót egy teknősnek. Ha azt akarod,hogy egészséges legyen legalább 70%-ban kapjon fagyasztott apróhalat (egyben, ne legyen filézve!!) és akkor vitaminozni sem kell külön. Emellett kiegészítésnek kaphat néha egy kis szárítottat (bár én nem ajánlom), vagy inkább átokhínárt, rákot, napos egeret stb. Amúgy ha tényleg hím, akkor egyáltalán nem kicsi a 14 cm-es páncél. Viszont ha azt akarod,hogy hosszú életű legyen, akkor mielőbb szoktasd át a fagyasztott halra.
4/4 anonim válasza:
ja, és zöldségeket meg gyümölcsöket sem ajánlanám. Nem mondom,hogy azonnal baja lesz, de bármilyen háziállat esetén ildomos olyan étrendet összeállítani, amihez a természetes környezetében évmilliók alatt hozzászokott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!