Szeretnék egy zöld leguánt. Milyen nehéz őket tartani? Kb. mennyibe kerül komplett az állat (terrárium, állat, stb. )? Milyen az állat természete, hogy kell vele jól bánni hogy neki "tökéletes" élete legyen?
Első hüllőnek felejtsd el. Nem rosszból írom de tényleg.
Nem nagyon szoktak nekik a hagyományos értelemben vett terráriumot kialakítani, mivel ekkora üvegterráriumot csak a helyszínen raknak össze, nem lehet mozgatni, és iszonyatosan drága (tapasztalat). Nálam egy pár van beköltöztetve a gardrób szoba helyére. 3m*2.8m*1.55m (m*sz*h). Kell nekik is fehérje csak teljesen másképpen, illetve más mennyiségben. A fehérjével az a baj,hogy rendkívül hajlamosak a köszvényre. Összességében nyugodtan számolhatsz egy családi nyaralás árával mire beköltözik az állat. Ez addig tart amíg nem kell neki orvosi ellátás... nah akkor pedig jöhet a családi malacpersely feltörése.
Esetleg ha írnál valami konkrétumot! Nekem eddig az jön le, hogy az általad keresett hüllő nem létezik! Nem probléma, találkoztam sok szülővel aki ugyan ebbe a gondban volt. Túl kell rajta lépni, el kell fogadni, hogy neked nem lesz hüllőd.
Szerintem a te szempontjaid ilyenek lehetnek! Javíts ki ha tévedek:
-Ne egyen élő vagy állati eleséget.
-Ne legyen drága.
-Lehessen kézbe venni.
-Ne legyenek extrém tartási körülményei.
Az én szempontjaim:
-Ne egyen bogarat, de ha van olyan hely ahol segítenek leküzdeni a bogár fóbiámat akkor ehet felőlem bármit.
-Lehet drága, eredetileg is úgy terveztem hogy gyűjtök rá, és nem gondoltam ,hogy 30.000 alá fog menni az összérték.
-A kézbevétel dologról lemondtam mikor hüllőt akartam, olvastam róluk és amikor megláttam hogy nem nagyon szeretik a kézbevételt akkor egy kicsit elkeseredtem de aztán tovább léptem.
-Még annyi lenne ,hogy ne legyen "ronda" vagy mi. Mert még a szüleimmel lakom és ezért anyám a külső alapján mondja meg, ez lényegébe nem az én szempontom, a kaméleonra még azt mondta oké, de a kaméleon az kezdőknek való, mert nem szeretném az állatnak megkeseríteni az életét.
-Az extrém körülmények alatt mit értesz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!