Szerintem a sisakos kaméleont nem nehéz, nekem volt.
Annyi, hogy meg kell venni neki a nagy terráriumot, vagy csinálni is lehet. Én fűtőlapokat és fűtőköveket használtam a terrárium melegítésére. Azon kívül volt egy Repti glo 5.0 izzó, ami adott le neki UV fényt.
A lámpát úgy kell betenni, h ne tudjon sehogy rámászni, mert nem érzi a fejével a meleget, hajlamos beledugni a fejét a lámpába, így égési sérülést kaphat. Erre figyelni kell. Se egy faágon, se a lámpa kábelén ne tudjon felmászni a lámpához.
Ha a feltételek megvannak, - jól szellőző terrárium, UV-s fény és meleg - akkor már csak etetni kell és vizet bespriccelni neki egy tálra, illetve a terrárium egyik oldalára.
Az etetése annyira nem olcsó, 1 éves kora után rengeteget eszik - tücsköt, sáskát, viaszmoly lárvát - , lisztkukacból keveset szabad csak adni mert az hizlal nem táplál. Vitaminporral kell szórni a kajáját. Nem csak kalciummal, hanem pl SERA REPTIMINERAL C-vel, hogy ne kapjon vitaminhiányt.
A lámpáját időkapcsolóra kell kötni, mert ő csak akkor kel fel ha ég a lámpa. Sötétben mindig alszik. Nem célszerű elfelejteni egyszer-egyszer felkapcsolni a lámpáját, mert összezavarodik a bioritmusa, ezért jobb ha az időkapcsoló be van állítva és az mindig pontban bekapcsol reggel, és kikapcsol este.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!