Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » A kaméleon tartása mennyire...

A kaméleon tartása mennyire nehéz?

Figyelt kérdés
Kezdő hüllőtartóként érdemes bevállalni ?
2015. okt. 17. 16:55
1 2
 11/13 kenusmajom válasza:
Nekem egy hím sisakos kamim van, és igazából szerintem annyira nem nehéz a tartása, ha van elég időd és türelmed. Ami nagyon fontos, hogy inkább tenyésztőtől vedd, ne állatkereskedésben, ott sokkal több és jobb infót kapsz és meg tudod venni a felszereléseit is (kezdő terrárium, UVB, melegítő izzó es lámpabúrák, növény (Ficus benjamin), vitamin, kalcium, eleség, ágak, tücsikaja, hőmérő, páramérő, spriccelő, lámpa időzítő kapcsoló)Ami fontos, hogy elegendő ételt tegyél be neki, napi minimum kétszer spriccelj vizet a növényekre (azokról iszik), heti egyszer takarítsd ki a terráriumut, rendszeresen vedd ki a kamit játsz vele, hogy hozzád szokjon, a táplálékát forgasd minimum vitaminba néha kalciumba is, napi kb 8-9 órát égjenek a lámpák (pl. 8-20 h), a tücsik hetekig elvannak táplálék nélkül de úgy nem lesznek a kaméleon számára tápanyagban dúsak, tehát etesd a tücsiket is és az ürüléket minden nap távoltítsd el! Szerintem mindenképpen érdemes kaméleont választani, ha akarsz egy cuki, szerető kis állatkát akivel azért nincs annyi dolog mint egy kutyával vagy cicával.:)
2015. okt. 23. 21:13
 12/13 kenusmajom válasza:
Azt elfelejtettem írni, hogy nekem is ő az első hüllőm, és eddig szuper minden, szóval szerintem te se félj attól, hogy túl nagy falat lenne elsőnek, mert ha betartod a fontos dolgokat nem lesz semmi probléma!:)
2015. okt. 23. 21:16
 13/13 anonim válasza:

Nekem egy kislány sisakos kaméleonom van (ő az első hüllőm), eddig remekül érzi magát (5 hónapos).Mielőtt megvettem őt, majdnem egy évet olvasgattam neten, hogy mit hogyan kell.

Igazából nem annyira bonyolult, türelem és odafigyelés kell hozzá.

Hő- és páramérőt szereltem be neki, így mindig látom, hogy éppen milyen idő van bent nála, UVB égője, melegítő égője van. Naponta 2x párásítok, ha esetleg nem stimmel a páratartalom akkor 3x. A tücskökkel meg kell tanulni bánni, de annyira nem nagy cucc, ha nem irtózol tőlük.

Én az elején hagytam egy pár napot, hogy szokja az új helyet, új terráriumot, addig egy dobozban kapta meg a tücsiket (a tenyésztő tanácsolta, hogy amíg még pici addig így könnyebben megtalálja az eleségállatokat). Első nap már evett is, ami jó jel. Aztán észrevettem, hogy nagyon nem szeret a dobozból enni, 3-4 tücsinél nem evett többet (csak az első napon). Kipróbáltam hátha kézből elveszi és úgy egyből evett :)

Szóval azóta rendesen beszórva kapja a tücsiket (egyből levadássza őket, nagyon ügyes, imádom nézni, ahogy lelövi őket a nyelvével :D) illetve kézből is szoktam etetni. Mostanra már egészen hozzám szokott. Majdnem mindennap kiveszem, illetve ugye a kaja miatt is picit megszeretett, és emiatt soha nem fújja fel magát ha benyúlok hozzá és kiveszem. Egy picit még noszogatni kell, de amint kint van és mászkál rajtam illetve a növényeken, világos (lime) zöld lesz és nem nagyon akar visszamenni, inkább maradna kint, ahol bejárkálja a szobámat.

Ha nem figyelek, elindul kalandozni, múltkor a terrárium tetején találtam meg egy jó 20 perces keresés után :D felmászott a lámpák kábelén.

A lényeg, hogy ő például egészen kezes. Nem azt mondom, hogy babusgatni kell, de élvezi ha kint lehet. Persze neki is vannak napjai, mikor inkább békén kell hagyni, mert ő éppen a terráriumában érzi jól magát és nem akarja, hogy bárki zavarja.

Mindenképpen türelmesnek kell lenni vele, az elején csak pár percre tartsd a kezedben, adj neki enni, hagyd hogy felfedezzen téged, aztán egy idő után rájön, hogy te nem akarod bántani, nem jelentesz veszélyt és még jól is jön ki abból, ha jóban van veled.

Ha bármi kérdésed van, írj nyugodtan :)

2015. okt. 29. 14:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!