Ennek a kisallatnak mi a neve? Es magyarorszagon hol lehet ilyet venni? Es mit kell rola tudni? (KÉP)
Azt hiszem ő ott egy leopárdgekkó. Kisállat kereskedésekben én szoktam látni.
Itt egy link a tartásáról, de egyéb dolgokat is megtalálsz vele kapcsolatban:
www.leopardgekko.hu/tartasa#
Leopárdgekkó
De ha nem tudod,hogy milyen állat, akkor talán nem kellene rögtön tartani egyet, mert semmit sem tudsz róla. Nekem volt régen és elég bonyolult a tartása, rovarokat eszik, speciális berendezés kell és páratartalom...
A leopárdgekkók rovarokat fogyasztanak, csótányt, tücsköt, kukacot elsősorban. Etetésnél figyelni kell a táplálék méretére, mert ha túl nagyot kap megfulladhat. Felnőtt korban átlagosan 2 naponta esznek.
Emellett speciális berendezés kell majd neki, melegítés - napközben lámpával, éjszakára talán padlófűtés is kell majd, ha a lakásban nagyon hideg van. Kell majd hőmérő, hogy folyton ellenőrizhessétek a terrárium ideális hőmérsékletét nappal és éjszaka, illetve a terrárium 2 oldalán (kell egy melegebb és egy hűvösebb oldal). UV lámpa, vitaminporok, amibenmeg kell forgatni a táplálékát illetve kis tálban ott kell neki hagyni, mert magától is eszik belőle, amikor szükséges.
Lehet többet is tartani együtt, de akkor mindenképpen legyen elegendő hely és búvóhely mindegyiküknek.
Több búvóhelyre is szükségük van, mivel éjszakai állatok, nappal többnyire alszanak. Kell egy búvóhely a melegebb oldalon, egy a terrárium hűvösebb oldalán, illetve egy párásabb kuckó, amit általában vedléskor használnak.
Erre én egy műanyag dobozt használtam, amin lyukat vágtam és nedves tőzeget tettem bele, persze mindig újra kell spriccelni vízzel.
Jól jön nekik néhánu faág is, szeretnek rajta mászkáni.
Leopárd gekkó
Sok díszállat kereskedésben van. A reptile-land.gportal.hu-n van róla leírás. TerraPlazan mindig van ;) (dec. 6-án lesz legközelebb)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!