Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Mi lesz a teknőssel, ha...

Mi lesz a teknőssel, ha kinthagyom?

Figyelt kérdés

Van egy sárgafülű ékszerteknősöm, 7 éves. Eddig csak az akváriumba volt szinte. Ma kivettem, letettem a szobába, had szaladgálja ki magát. De eléggé be van rezelve. Most is a szekrény alatt csámborog. Szeretném mostantól többet kinttartani, de nem tudom hogy mire kell odafigyelnem. Először is meddig szabad kinthagyni? Hogyan járhatnék kedvébe, hogy kicsit feloldódjon? Mivel etethetném akváriumonn kívül? Nem fog megzakkanni a hirtelen változástól?

Köszönöm előre is a segítőkész válaszokat.

2010. márc. 8. 19:25
 1/6 anonim ***** válasza:
Szerintem akváriumon kívül ne etesd, mert a vízben könnyebben tudnak táplálkozni. Én azt alkalmaztam, hogy elsőnek rövid időre vettem ki, egyfolytában beszéltem hozzá (szereti a hangomat, és megnyugszik tőle) aztán egyre hosszabb ideig raktam ki. Az elején építettem neki egy bújkálót, hogy ha nagyon fél el tudjon bújni, majd ha kedve tartja elő jöhessen. A többi helyet, ahova bemászhatna eltömítettem, nehogy ne tudjam előkotorni:) Aztán rájött, hogy itt is biztonságos:)
2010. márc. 8. 19:33
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors választ. Közben már a lyukakat betömködtem én is:)

Akkor éjszakára inkább visszateszem a helyére.

2010. márc. 8. 19:37
 3/6 anonim ***** válasza:
Barátom is a szobájába tartja a teknőseit, készített egy mászokat az akváriumra amin fel tudnak mászni a teknősök s onnan majd beletudnak menni a vízbe is, idővel megszokják teljesen s tőled sem fognak félni.
2010. márc. 8. 20:28
 4/6 anonim ***** válasza:
Én is majdnem minden nap kiteszem pár órára sétálgatni, már egészen megszokta. Viszont a táplálék lenyeléséhez víz kell úgyhogy etetni ne etesd kint. :)
2010. márc. 8. 22:40
 5/6 anonim ***** válasza:

igen,igazuk van!

akváriumon kívül ne etesd,és még szoknia kell neki,hogy kint is rohangálhat!:) ne izgulj,utána jobban fogja élvezni:)

2010. márc. 10. 17:14
 6/6 anonim ***** válasza:

szia

a teknős megzavarodik ha nincs a közelébe a vize amibe bármikor belemehet, ezért azt ajánlom hogy tegyél ki neki egy nagy lavor vizet és valami bejárót hogy bármikor be tudjon menni. én is ezt csinálom így ha megszomjazik vagy csak vizre vágyik akkor bele tud menni. és nem pánikol be, mert ott érzi magát igazán biztonságban

2010. márc. 12. 12:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!