Milyen nehéz Pézsmateknőst tartani? (Többi kérdés lent)
Nagyon jó hogy kérdezel. Barlang külön nem kell, mert ha sok a tereptárgy talál magának bújkálót.
Növények közül én semmilyet nem tennék be. Esetleg egyszerű hínárt, vagy valisnériát meg lehet próbálni, mert olcsók. Valószínű lelegeli. Esetleg anubiast, mert kemények a levelei és keserűek. Ezeket is csak később tedd be, mert valószínű vegyszer-kezeltek, egy bébiteknősre veszélyes lehet.
Az akvárium mérete az alsó küszöbnél van, de oké.
Van 6 pézsmám, ebből hármat én neveltem fel, nem vettem észre, hogy könnyen pusztulnának, amíg kicsik vigyázzni kell, hogy könnyen feltudjanak kapaszkodni a felszínre, növényeken, tereptárgyakon.
Nálam csak a vemhes nőstény ment szárazföldre, többiek csak kidugni szeretik az orrukkat és úgy heverészni a víz tetején. UV fényt nem igényelnek. Szeretik a bújóhelyeket, félénk állatok, amire érdemes figyelni, hogy minél nagyobb annál jobban szétszedi a növényeket, kikaparja, elszakítja stb. Fiatal korában ragadozó, később növényi alapú táplálékot is elfogadhat alkalomszerűen. Alapvetően rovarokkal érdemes etetni és halakkal. Nyugodtan lehet tenni halakat is az akiba, nem eszi meg a fürgébb fajtákat, garnélákat sem. A vízmagasság bármekkora lehet, szerintem minél mélyebb, annál jobb, pár hónapos korukban már szeretnek és tudnak is jól úszni.Vizicsigákat is jól pusztítják..
A műnövény nem természetes, én nem használok.
Szűrőnek bármilyen jó, nem kell feltétlenül a legdrágábbat. Amelyik párszor megforgatja a 100 literedet egy óra alatt, az már jó. A pézsmák nem annyira szennyeznek, a dobozon fel van tüntetve, hogy melyik szűrő hány literre javasolt.
A fagyasztott halad pár perc alatt felenged, és kis falatokra darabolva szolgálhatod fel neki. A szálkákban kalcium van, és fontos vitaminok a fejben és a belsőségekben. Semmi ne maradjon ki. Csak figyelj hogy édesvízi halak legyenek, az állatkereskedésekben általában razbórák vannak, az nagyon jó. Kiegészítheted növényi eleséggel: útifű, pitypang, de gilisztát is darabolhatsz neki, és apró rovarokat. Apró vízicsigákat is kérhetsz a kereskedőtől, ki szokták dobálni őket jó kis kalciumbomba a tekinek. Ritkán jól átmosott saláta is mehet, és kevés gyümölcs, de ne legyenek vegyszerezettek. Fontos a változatosság. A száraz teknős kajákat kerüld el, semmit se érnek és a fő eleség a fagyi hal.
A pézsmák szeretnek az aljzaton mászkálni és dúrni. Építkezési üzletekben, Praktikerben, OBI-ban lehet kapni folyami homokot, de egyszerű játszótéri homok is megteszi. Ha németet veszel, az fény alatt majdnem olyan mint a kvarchomok, mert nagyon világos. Néhány száz forintból 25 kilót vehetsz, nem kell rá sokat költeni.Kavicsot rá, amit pakolászhat, de ne túl sokat, mert körülményes lesz az aljzat tisztítás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!