Teknős etetés megfelelő így?
Kedves kérdező!
Elégnek tűnik, bár meg tudod figyelni, kell-e még. Ha csípkedik egymást, kevés a kaja valószínűleg. Ha megeszik az ürüléküket, kalciumhiányuk van. Kalciumporba kell mártani.az eleséget. Fontos a változatos és az élő eleség. Bár én erről még nem hallottam, hogy egy nap szünet. Piciket naponta etetni kell.
Csináltam pár képet a kérdéses teknőcről, a linkek:
Elnézést a rossz minőségért, de egy másodpercre sem akarnak megállni. Olvasgattam a lehetséges betegségeikről és nem tudom eldönteni, hogy van-e valami baja. Jól nézz ki szerinted vagy deformált a páncélja? Egyébként van folyamatosan kalciumteknős a vizükben, meg elvileg a mirelit kockában is van, amit adok nekik a hal mellé. Köszönöm a válaszodat!
Az etetés nagyjából rendben van így, de szünnapot szerintem se tarts. A fagyasztott halacskát még most kiegészítheted fagyasztott szúnyoglárvával, jól átmosott salátával, apró vízicsigával. A kalcium csak akkor fog beépülni a szervezetükbe, ha UVB lámpa alatt napozhatnak. Csak ettől a sugárzásból termelődik A,B, és D vitamin ami beépíti a kalciumot a páncéljukba. Ha nem lenne ilyen azonnal be kellene szerezni, mert bizony ennek híján eldeformálódhat, és felpuhulhat a páncéljuk. Van kilépőjük? Mekkora az akváriumuk? Egy év múlva csak 1 (!) példányod 120 centi hosszú akváriumot, 40 centi mély vizet fog igényelni? Képzeld el három példány vízigényét...
Olvasd el ezt a cikket:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!