Tapasztalt teknőstartók?
Néhány napja vettem egy kis ékszerteknőst egy kiülővel, egy 17 literes akváriummal -azt mondta a boltos, hogy ekkora elég neki, amíg ilyen kicsi- és egy 10 W-s melegítővel. Azt hittem, hogy nem lesz vele gond, mert gyerekként több teknősöm is volt (igaz, én csak részben gondoztam őket), de most lenne pár kérdésem.
1. Egy átlag 18-20 fokos lakásban, 3 liter vízhez elég neki a 10 W-s melegítő? A boltban is mondtam, hogy nincs meleg, de azt mondták, hogy vigyem ezt, majd meglátom, hogy kell e a 20 W-s és akkor kicseréljük. Én hidegnek érzem a vizét (na nem annyira, mint a csapból folyó hidegvíz, de nem is langyosnak) és mérni sem tudom, mert nincs még mivel, ezért akartam "kifizikázni".
2. Valahol olvastam, hogy valaki úgy tartja a teknőseit, hogy letakarja, amiben vannak. Segít az valamit, ha félig v. háromnegyedig letakarom? Értem ezalatt, hogy a melegítőtől jobban felmelegszik a levegő is, ami a letakarásnak köszönhetően nagyobb részben bent is marad és így a víz is melegebb lesz illetve, hogy ezzel ártanék-e a teknősnek. (?)
3. Azt is olvastam, hogy többen is azt mondják, nem kell nekik semmilyen speciális fény, odarakják a sima íróasztali lámpát sima égővel és azzal "napoztatják" a teknősöket. Nekem ez így egy kicsit fura. Valóban lehet így?
Bocsi, ha mások ezeket hülyeségnek találják, de gondoltam, inkább rákérdezek a kérdéses dolgokra. Köszi a válaszokat előre is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!