Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Tapasztalt teknőstartók?

Tapasztalt teknőstartók?

Figyelt kérdés

Néhány napja vettem egy kis ékszerteknőst egy kiülővel, egy 17 literes akváriummal -azt mondta a boltos, hogy ekkora elég neki, amíg ilyen kicsi- és egy 10 W-s melegítővel. Azt hittem, hogy nem lesz vele gond, mert gyerekként több teknősöm is volt (igaz, én csak részben gondoztam őket), de most lenne pár kérdésem.

1. Egy átlag 18-20 fokos lakásban, 3 liter vízhez elég neki a 10 W-s melegítő? A boltban is mondtam, hogy nincs meleg, de azt mondták, hogy vigyem ezt, majd meglátom, hogy kell e a 20 W-s és akkor kicseréljük. Én hidegnek érzem a vizét (na nem annyira, mint a csapból folyó hidegvíz, de nem is langyosnak) és mérni sem tudom, mert nincs még mivel, ezért akartam "kifizikázni".

2. Valahol olvastam, hogy valaki úgy tartja a teknőseit, hogy letakarja, amiben vannak. Segít az valamit, ha félig v. háromnegyedig letakarom? Értem ezalatt, hogy a melegítőtől jobban felmelegszik a levegő is, ami a letakarásnak köszönhetően nagyobb részben bent is marad és így a víz is melegebb lesz illetve, hogy ezzel ártanék-e a teknősnek. (?)

3. Azt is olvastam, hogy többen is azt mondják, nem kell nekik semmilyen speciális fény, odarakják a sima íróasztali lámpát sima égővel és azzal "napoztatják" a teknősöket. Nekem ez így egy kicsit fura. Valóban lehet így?

Bocsi, ha mások ezeket hülyeségnek találják, de gondoltam, inkább rákérdezek a kérdéses dolgokra. Köszi a válaszokat előre is.

2010. febr. 28. 10:41
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Hát talán mostmár mindketten lenyugodtak, de most viszont más probléma van. Az istenért sem akarnak halat enni, csak a szárított kaját. Viszont így meg hiánybetegségük lesz, sőt, mindkettőn észrevettem, hogy előfordul, hogy nem tudja kinyitni a szemét és meg kell piszkálnia. Már most. És mindenhogy próbáltam: felvágtam a lehető legkisebb darabokra, külön helyre tettem őket vagy csipeszeztem, egyedül is hagytam őket, hátha akkor bátrabbak lesznek, de mikor fél óra múlva visszamentem, az összes haldarab ott volt.Egyszerűen nem tudom, hogy miért nem eszik meg a halat és, hogy csinálhatnék még... :(
2010. márc. 6. 10:06
 12/14 anonim ***** válasza:
vegyél nekik élő halat (Guppy)!! az úszkálásukkal idegesíteni fogják őket és meg fogják enni! nekem a tekik tenyeres kárászokat (csalihalakat) kapnak havonta 1x! 3an olyan 15 darab halat megfalnak 1-2 nap alatt! igaz ők már 5 évesek!
2010. márc. 11. 10:30
 13/14 anonim ***** válasza:
hmm... A szárított halban is ugyanannyi tápanyag van. Próbáld meg azt! Ha meg nem fogadják el... Hát majd utána nézek:):)
2010. márc. 11. 19:34
 14/14 A kérdező kommentje:
Köszi az ötleteket és tippeket. Kicsit hagytam őket éhezni. Oké, egy napig nem kaptak semmit, de olyan falánkak, hogy ez már éhezésnek tekinthető náluk. Azóta csak úgy falják a halat, szárítva, fagyasztva, mindenhogy. Köszönöm még egyszer mindenkinek :)
2010. márc. 12. 17:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!