Hol lehet ez a mocsári teknős? Elszökött a kertünkből?
Tegnap a tesóm a szomszédban talált egy mocsári teknőst, állítása szerint ráadásul jó nagy, és behozta a kerti halastavunkba, ami nem nagy, de mellette van egy úszótó is. Én ma keresgéltem, de sehol nem találtam. Hova megy alapesetben egy mocsári teknős? A kertünk nagyon nagy, a kerítésen nem juthat át, max. a kapu alatti résen mászhatna ki, de nagyon szűkösen. Hol érdemes keresnem? Talán a bokrok alatt? Vagy megmarad a tónál? Vagy mindenképp el akar ilyenkor szökni, nem fogadja be az új környezetet? Eddig sehol nem találtam...
Azt se tudom, hogy kerülhetett ide, mert ez egy hegy, ahol nincs a közelben természetes víz. Van egy erdős övezet, ahol van ilyen neki való mocsaras rész, és ott tudom is, hogy élnek, de az innen másfél km-re van és le kell hozzá menni a hegyről. Nem tudom, hogy keveredhetett onnan ide...
Biztos, hogy mocsári teknős? (nem nőnek olyan nagyra...)
Ha igen, akkor az védett állat, a törvény tiltja a tartását. Hazánk egyetlen őshonos teknősfaja. Tudom, hogy nem akartál rosszat, de ha valahogyan megtalálod, vidd vissza a tóhoz, és bízd a természetre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!