Most akkor mit csináljak a görörgteknősömmel?
Ezt az oldalt javaslom.
Külön topicja van a görög teknősnek. Olyanok írnak, akik több éves tapasztalattal rendelkeznek és garantáltan értenek hozzá.
Szia, jelenleg 2 mór teknőst tartok, de régebben tartottam görög teknőst is. Elég egyszerű a tartásuk, ha megvan az alapfelszereltséged hozzá(terrárium, UV lámpa, fűtőlap, fűtőkábel) Hőmérsékletnél célszerű 24-27fokon tartani őket. Naponta egyszer a nap elején én meg szoktam fürdetni az enyéimet, langyos vízben, ebből inni szoktak, néha bele is ürítenek, ez általában segít tisztán tartani a terráriumot. Enni a szabadban található ehető lágyszárúakat adok nekik, mint lándzsás útifű, nagy útifű, árvacsalán, gyermekláncfű, vöröshere, fehérhere, lucerna. Ezek azért jók, mert a természetes élőhelyén is megtalálható fajták, valamint jó beltartalmi értékkel rendelkeznek.
Én nem javaslom a zöldségek(uborka, sárgarépa, alma, saláta, jégsaláta) etetését, mert nem rendelkeznek azokkal a beltartalmi értékekkel, mint a felsorolt füvek, + a gyümölcsöknek, sárgarépának nagy a cukortartalma a teknősöknek, az uborka és a jégsaláta viszont nagyrészt víz, és kevés hasznosítható tápanyaggal rendelkezik. A(Azért néha nagyon ritkán lehet nekik adni ezeket is.) Télen célszerű ruccolával, madársalátával etetni őket, valamint akkor, ha nincs más lehetőség lehet gyakrabban adni nekik zöldségeket. A kaját mindig szórd be vitaminnal! Aljzatnak én biotőzeget használok, olcsó, nincs benne káros anyag, és nem karcolja a haspáncélt mint pl a homok. A teknőseimnek mindig van benn egy kis tálka víz, ha esetleg a nap folyamán inni kívánnak, vagy hűteni akarják magukat(néha belefekszenek).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!