Melyiket könnyebb gondozni:a szárazföldi vagy a vízi teknőst?
Szerintem egyszerűbb a szárazföldi. A víz hamar bekoszosodik a kajától, meg algás lesz. A szárazföldi teki alá virágföldet vagy homokot kell rakni, az nem lesz koszos hamar, ritkán kell csak kicserélni. Meg nem kell vízforgató, vízmelegítő, stb... A szárazföldinek elég egy lámpa a feje fölé és kész, nagyon kis egyszerű lény :)
Úgyhogy én szárazföldi teknős párti vagyok :)
Az első válaszoló vagyok. Valóban kellenek papírok a görögteknőshöz, de elvileg nem is veheted meg papír nélkül!! Az állatkereskedésben legális, illetve ha tenyésztőtől veszed, az is legális. Azért nem annyira RETTENETES :) az etetésük. Salátát, meg zöldségeket esznek, amit meg kell szórni vitaminporral. Kell nekik egy darab vizes tál. És teljesen sima semmi extra virágföld alájuk, meg egy darab lámpa, amit reggel felkapcsolsz, este lekapcsolsz.
Úgyhogy üzenem a 2. válaszolónak is, hogy ne izguljon, semmi baj nem lesz a szárazföldivel!!!!
Sok sikert!!!
Mindkettő mellett vannak érvek és ellenérvek
Vizi:
-Ha használsz vízszűrőt akkor nem lesz koszos a vized.
- Nem kell hozá Cites papir.
- A vizet melegíteni kell.
Szárazf.:
- Kell UV lámpa.(Legalább is jó ha van.)
- A hőmérséklettel vigyázni kell nagyon.
Most hirtelen több érv nem jut eszembe, de a vizit könnyebb tartani mivel nem annyira nehéz foglalkozni. Nagy igénye van mindegyiknek de a sz.földinek sokkal több az igénye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!