Milyen vízi hüllők vannak a teknősön kívül, amik akvaterráriumban tarthatóak?
Vannak olyan gyíkok amik vízben (akvaterráriumban) is tarthatóak, úgy mint a vízi teknősök?
Teknőst amúgy semmiképp sem szeretnék!
Az axolotl az egy kétéltű, ráadásul kopoltyús. A tartása - tudtommal - körülményes, és amúgy nem is tetszik.
Én igazából ilyen max 20-30 cm-es vízi gyíkra gondoltam. Bár ilyet bevallom őszintén még nem találtam.
Víziagáma, de az sajnos jóval nagyobb (90 cm).
Nekem sávos vízisiklóm van (az nem védett), de az is nagyobbra nő, mint amit szeretnél és ráadásul nem is gyík.
A víziagáma tényleg nem lenne rossz, viszont az a helyzet, hogy a nincsen hely, arra, hogy egy igen nagy terráriumot berendezzek. Mert egy közel 1 m-es hüllőnek azért kell ám a hely. Tropicarium-ot pedig nem csinálhatok a lakásból. :/
Kígyókat nem szeretem, hüllőkből igazából a gyíkfélék jönnek be a legjobban. De szeretem a vízi állatokat is, van egy brakkvízi akvaterráriumom, az integető rákoknak.
Teknőseim már voltak, nem akarok megint.
Egyébként találtam, egy fajtát ami megfelelne, még pedig a Krokodilfarkú bütykösgyík lenne az. Ez kisebb is mint az agáma, és ez tényleg igazi vízi gyík. Csak nem tudom, hol lehet ilyet beszerezni, sőt be lehet-e ilyet egyáltalán szerezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!