Hogyan lehet kellő tapasztalatot szerezni egy alfaj tiszta Boához?
Szerintem kezdhetnéd brazil / kolumbiai szivárványos boával... Vagy esetleg ball python-al.
A kígyó maga 15-20-25 ezer Ft. A terkó és felszerelés pedig 100+ ezer...
A CITES-ről nem tudok nyilatkozni, de várom egy nálam okosabb válaszát, mert engem is érdekel.
Kockás pitont valamint nagyobb testű boát első kígyónak semmiképp sem ajánlom.Ha nagyon szeretnél boát egy brazíliai vagy kolumbiai esetleg első kígyónak még oké.Nekünk az első egy brazíliai volt.Nagyon kezes,egyáltalán nem agresszív,bár drágább mint a kolumbiai.Esetleg egy királypiton is jó első kígyónak,vagy egy gabona sikló(bár én a siklókat annyira nem szeretem).Királypitont,gabonasiklót illetve a két felsorolt boa fajt,tarthatod CITES engedély nélkül is.
Megpróbálom összefoglalni,hogy kb mennyi pénz kell hozzá.
Kígyó/sikló: 5 ezertől a csillagos ég
Terrárium: 10-15 ezertől,mérettől függő
Aljzat(én kókuszrostot javaslom): 600 Ft egy tégla
Fűtés(Kerámia lámpát favorizálom) 8-10 ezer + fűtőlap a búvóhely alá:5 ezer körül
Búvóhely,itató tál,esetleg egy kisebb medence szerűség,hogy vedlés előtt tudjon mártózni: Kb.10 ezer
Etetés:ideálisan 2 hetente a megfelelő méretű egérrel/patkánnyal nagyjából egy ezres.
Azt hiszem ezek a legfontosabbak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!