Pici ékszertekim nem akar enni, mit tehetnék?
Figyelt kérdés
3. napja van nálunk. Az első nap elvileg kajált az állatkerben, este megpróbáltuk, és egy nagyon pici szívmixet elfogadott. Tegnap megpróbálkoztam a fagyihallal kétszer is, de egész nap nem evett semmit. Mai nap kicsit átrendeztem az akváját, illetve megtisztítottam az üveget, a szűrőben a szivacsot, ilyesmit, és amíg ezt csináltam, gondoltam a tálkába vágok fel neki halat, de semmi... Este megpróbáljam megint, vagy várjak holnapig? Esetleg vegyek neki ilyen tekitápot? Mert ajánlotta az eladó, csak mondtam, hogy megpróbálom a halas dolgot, mert nagyon sokan írták, hogy az az igazi, és a szárított cuccok max. nasinak adhatók. De lehet, hogy ilyen pici korban még táppal kéne etetni? Ettől eltekintve szerintem jól érzi magát, van egy nagy akváriuma (idővel 250-esre fogom cserélni, de egyelőre még ebben is elveszik, olyan pici), benne apró kavicsok, kis kimászó, amit megvilágíz egy 40W-os asztali, vízmelegítő 28 fokra állítva, illetve ugye a szűrő. UVB-t még nem tudtam beszerezni, mert a helyi állatkerben nem volt a választott búrához izzó, de remélem, hogy nem emiatt van a probléma. A napozó amúgy nem is igen érdekli. A vízmelegítő környékén szokott úszkálni, és nézegeti a tükörképét. Gondolkodtam egy társon, de elvileg hüllő, és nem igazán van rá igénye, nem? Szerintetek jól érzi magát? Hatalmas ablakok vannak a nappaliban, délután süt oda a nap, és elég közel is van hozzá, szóval... Lehet, hogy csak nem éhes? Etessem 2 naponta? Az akváriumban semmiképp nem szeretném etetni, mert nincs kedvem 2 naponta takarítani, de lehet, az a baja, hogy kiveszem kajálás előtt? Légyszi, csak tapasztalt tekitartók írjanak, várom a válaszaitokat!2014. aug. 18. 11:32
1/5 anonim válasza:
Én úgy csináltam anno, hogy vettem egy hosszú csipeszt és a halból icipici darabokat téptem és úgy ette meg.A szárított tápok meg szárított állatkák nem jók, maradj a halnál nekik az a ökéletes.A pici tekik melegigényesek én is 27-28C-on tartottam kicsinek.Társ nem kell neki, megvannak ezek egyedül is.Én az akváriumban etetném eleinte, hagy szokja a helyét, majd ha bátrabb lesz akkor kinn is etetheted.
2/5 LazyJones válasza:
A leírtak alapján arra tippelnék, hogy picit hideg van neki. Legalábbis abból, hogy a melegítő környékén úszkál, és nem akar kimenni a napozóra.
3/5 anonim válasza:
Én is a csipeszes módszert alkalmaztam, mikor nem akart enni :) Hidd el, miután megszokik nálad, rákap a halra, nagyon kis mohó lesz. Furcsa neki az új helye, majd megszokja. Nekem hetekig nem másztak ki. De ne térj át tápra, próbálkozz tovább a hallal. Egészen pici darabkákat vágj és nyomd a szájához :)
4/5 A kérdező kommentje:
Tegnap már úgy csináltam, hogy fél halacskát 3 részre vágtam, aztán letettem egyet a szigetére, majd csináltam a dolgom, és mire visszaértem, már nem volt ott. :D Illetve vagy 3-szor rajta kaptam, hogy csak pihizett a kövön, szóval sztem kezd feloldódni. Nem hinném, hogy fázik, elég meleg a vize is, lámpája is van, plusz napközben a nap is odasüt neki. Vagy hát nem tudom, nem látok a fejébe, de vízmelegítőnél sztem csak a tükörképét nézi. Lehet, hogy unatkozik. :D Na mindegy, sztem nem lesz probléma, maradok akkor a halnál. Köszönöm a segítséget!
2014. aug. 19. 07:35
5/5 anonim válasza:
lehet h rosszul értettem, de a szigetre tetted a halat? (ha nem, akkor bocsi)
az ékszertekik a vízből tudnak enni, oda tedd neki :)
mindenképp halat adj neki, ne teknőstápot (persze az eladónak az lenne az érdeke, h tőle vegyél tápot), mert az a legtáplálóbb
naponta-2 naponta adj neki, de csak egy keveset és jó apróra vágd fel neki :) nem baj, ha nem a saját helyén eteted, majd megszokja és így neked is könnyebb (én is így csinálom)
lehet, h még szoknia kell az új helyét :) mikor megvettem a teknőseimet anno az egyik nekem sem evett 2 napig
esetleg még állíthatsz neki be melegebb vizet (29-30 fok), bár sztem a 28 is elég, ha a levegő is meleg a víz felett (így nyáron gondolom az, de erre majd télen is figyelj)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!