Szeretnék egy kaméleont és utánaolvasgattam a neten a tartásának és azt nagyjából tudom is de akik már tartanak régebb óta kaméleont azért írnátok tapasztalatokat? Illetve válaszolnátok néhány kérdésemre? (:
azal én eddig ott tartok h tudom hogy mekkora terrárium kell és kettő, 1 kicsi meg egy nagy , tudom hogy 2 lámpa is kell nekik egy fűtésnek egy meg a D-vitamin miatt ,ezekből hány wattos kell? A nagy akvárium 45x35x80 méretű ( a kicsit azért nem írom mert a kaméleont egy kicsi terráriummal kapom)
a napozó helyet a lámpától kb milyen magasságban kell elhelyezni ?
Egy kompakt fénycső elég lenne neki fűtésnek?
Ti mennyit adtok neki enni? honnan tudom ezt belőni h mennyit kéne neki adnom éppen ?
Az hogy nekik nem kell külön vizet betenni is tudom mert hogy a párásítás közben spriccelt vizet nyalogatják le növényekről és a terrárium faláról de mi lenne ha tennék be egy olyan itatót ami folyamatosan csöpög egy fa deszkára vagy valamire ?
Érdemes lenne a fenti és az alsó réteg hőfokát mérni?
Ti milyen gyakran takarítjátok a terráriumot?
Nagyon büdös lesz egy hét alatt?
Amúgy olyan vizel aminek 0 a keménység és a ph-ja is azzal lehet párásítani?Ion cserélt vízre gondoltam mert talán nem kellene olyan gyakran vízköveznem a terráriumát
Ha valaki segítene nagyon megköszönném és megy a zöld kéz is :)
Szia! Èn nem vaagyok tapasztalt, tegnap kaptam egy kamit terráriummal együt, de tudok néhány kérdésedre válaszolni. :)
Ha kicsi, kőlyök kamit kapsz akkor naponta 3-4 kicsi szöcske elég neki. Az itatást én uy csinálom hogy lenyalogatja a novényről igy természetes neki bár elvileg egy kis tálkàbol is rá lehet szoktatni ivásra.
A lámpákkal kapcsoltatban nem tudok segiteni sajnos mert mindenhol mást irnak... :/
A terrárium alját ha kiszeded mindig a kakit akkor akár 1 hönapig is elég. Amugy az alajának javaslom hogy rakj tőzeget vagy kókuszdiórostot ;) remélem segitettem! ;) sok sikert! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!