Teknőst szeretnék ebben kérném a tanácsotokat?
Nekem kettő sárgafülű van,még karácsonykor kaptam őket,tehát még nem túl nagyok:)
A vizüket hetente cserélem,de akkor kipucolom az akváriumot,a szigetüket.Minden este kapnak enni,és akkor szoktam a régebbi kajákat és a koszt kiszedni a vízből egy kis fecskendő segítségével.
Kell nekik egy fűtő,amit általában 24 fok körül kell tartani.
Hogy görög vagy ékszer a nagyobb azt nem tudom megmondani:/
Annyi még,hogy az enyéimnek volt egy "fütyülős" időszaka:DD Ez abból állt hogy hetekig nem hagytak aludni mert az orrukon,szájukon keresztül sípoló hangot adtak ki.De már leszoktak róla:DD
Az egyik ismerősömé egyedül volt,12 évig élt.Néha ki lehet venni mászkálni:))
Sokan azt mondják hogy lassú a teknős.Na ez az első amit nem tudok elmondani róluk.Van amikor kiszedem őket és mászkálnak kicsit,de kb van hogy úgy szalad mint egy hörcsög :))
Tarthatóak egyedül, de mindkét fajnak nagy hely kell. Az ékszer- és a görög teknős össze sem hasonlítható, az egyik szárazföldi, a másik vízi. Ez azt jelenti, hogy a görögnek csak egy vizes tálka kell. Az ékszerteknősnek egy 100x50-es akvaterrárium kell(tányér méretűre nő), a görög teknősnek legalább egy négyzetméteres hely ajánlott, mert lehet hogy nem túl nagy és lassú, de sokat mászkál. Kivenni a terráriumból nem sok értelme van, de lehetséges. A vízi teknősök vizét hetente kell cserélni, szűrés így is kötelező. A szárazföldiek növényevők, a víziek alap tápláléka a hal(nem szárított, fagyasztott vagy élő).
Az eladótól soha ne kérdezz, mert nem értenek hozzá és csak a bevételre hajtanak.
"Annyi még,hogy az enyéimnek volt egy "fütyülős" időszaka:DD Ez abból állt hogy hetekig nem hagytak aludni mert az orrukon,szájukon keresztül sípoló hangot adtak ki"
Gratulálok!
Örülj neki, hogy "leszoktak róla" ugyanis betegek voltak.
Szia!
Igen a tekit lehet egyedül tartani de szeretni más tekik társaságát legalább is az enyém így van vele :)
Én nem rég vettem nekik egy új akváriumot ami egy író asztalnyi helyet el is foglal :D ITT.: [link]
Tudom nem lehet benne látni szűrőt se víz melegítőt sajnos bemonták az unalmast párnappal ezelőtt :/
NAhh de szóval a víz hőmérséklete legalább 25 fokos legyen :) napjába többször is kiveheted had mozogjon ha nagyobb lesz akkor úgy is szívesebben fog kint a parton feküdni mint a vízben lenni :) tapasztalatból mondom :)
vitamint csak akkor kell neki adni ha nagyon de nagyon muszáj :)
így tudod táplálni hogy megfelelően növekedjen :)
Legmegfelelöbb ételek:
Fagyasztott vagy élő hal
Szúnyoglárva
Tubifex
Lisztkukac (ezt ne adjunk túl gyakran mert elég zsíros)
Tücsök
Szöcske
Pók
Csiga(vízi és szárazföldi)
Giliszta
Garnéla rák
Marhamáj
Légy
Guppi
Vaszlazac
Egyéb csalihalak
Csirkemáj
Marha-szív darabok
Kagyló
Vízibolha
Egyéb kis rákok
Növényi táplálékok:
Saláta
Reszelt répa
Banán
Spenót
Alma
Kivi
Barack
Szeder
Paradicsom
Ananász
Szőlő
Káposztalevél
Zöldborsó
Narancs
Barack
Ribizli
Paraj
Lándzsás útifű
Harmatkása
Békalencse
Tápok:
Teknsműzli
Szívmix
Szárított garnéla
Szárított selyemhernyóbáb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!