Ma a kertünkben találtunk egy 100-140 cm hosszú kígyót, sárgászöld volt az alja és barnás- fekete a háta. Milyen fajta lehetett?
Köszönöm a válaszokat és képeket! Olyan környéken lakom ahol ápolt kertes házak vannak nincsen romos elhagyatott hely, nálunk is pázsit van ápolt tiszta minden!
Szóval ez a kígyó vagy sikló, ott siklott velem szemben és nem a fűben siklott tovább hanem van egy 80éves óriási tiszafánk és arra siklott fel,de egy pár másodperc alatt más 2-3 méternél tartott! Amikor a lombsöprűvel lepiszkáltam, újra fel ment! Nagy küzdelem árán bele tetem egy hordóba szegényt, de többször is "kapott" felém a fejével. Szép sárgás zőld volt a hasa és nagyon sötét barna a háta inkább fekete és nem volt mintája. Jó nehéz volt és majdnem olyan vastag mint egy banán! Szóval kivittem a mezőre, kiborítottam a hordóból és elsiklott gyorsan de érdekes módon egy 4-5 méter után egy ott lévő nagy bokorra siklott fel és ott maradt.
A haragos siklóról itt van több kép, még a harapásának nyomról is:
Ha feléd kapott, akkor ez is lehetett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!