Mi lehet a baj a vörösfülű teknösömmel? Most télen alig akkar enni, és jobban szeret kint mászkálni a lakásban mint a vizben a helyén. Ha tudtok adjatok tnácsot.
Nem mondanám, hogy szakértő vagyok a témában de nekem is voltak már ilyen teknőseim. Mindegyik imádott kint kalandozni a lakásban, nekifeszültek a puffnak, fotelnak, bebújtak az ágy mögé. Annyira édes kis dögök. Télen mindig kevesebbet ettek és volt amikor bevackolták magukat valami sötét helyre (ágy mögé) és ott aludtak pár napot.
Azért kíváncsi vagyok a többiek tapasztalatára is.
Nekem is voltak tekik, azok is inaktívabbak voltak télen.
Amúgy ez hozzátartozik az életmenetükhöz. Mivel hüllők, érzékelik a napfény hullámhosszát, ezt hívhatjuk "harmadik szemnek" is (van egy kis bemélyedés a koponyájukon, az alatt van a tobozmirigy), és így döntik el, hogy milyen évszak van.
De az is lehet, hogy a kevesebb fény miatt D-vitamin hiány alakul ki. Lehet kapni D-vitamin cseppet, amit rácsöppentesz a kajájára. Hogy mitől szereti jobban a szárazat ilyenkor, arról fogalmam sincs :D
A teknősöknél normális ha télen lustábbak. Ilyenkor nem esznek, nem mozognak annyit! Mi, emberek is lustábbak vagyunk télen. Tekidnek semmi baja, közeledik a tavasz, újra ki fog virulni, enni fog rendszeresen! Nyugi! (:
u.i.: Nekem is vannak teknőseim! Tapasztalatból mondom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!