Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Mi lehet a baj a vörösfülű...

Mi lehet a baj a vörösfülű teknösömmel? Most télen alig akkar enni, és jobban szeret kint mászkálni a lakásban mint a vizben a helyén. Ha tudtok adjatok tnácsot.

Figyelt kérdés
2009. dec. 23. 07:46
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem mondanám, hogy szakértő vagyok a témában de nekem is voltak már ilyen teknőseim. Mindegyik imádott kint kalandozni a lakásban, nekifeszültek a puffnak, fotelnak, bebújtak az ágy mögé. Annyira édes kis dögök. Télen mindig kevesebbet ettek és volt amikor bevackolták magukat valami sötét helyre (ágy mögé) és ott aludtak pár napot.

Azért kíváncsi vagyok a többiek tapasztalatára is.

2009. dec. 23. 07:58
 2/4 anonim ***** válasza:

Nekem is voltak tekik, azok is inaktívabbak voltak télen.

Amúgy ez hozzátartozik az életmenetükhöz. Mivel hüllők, érzékelik a napfény hullámhosszát, ezt hívhatjuk "harmadik szemnek" is (van egy kis bemélyedés a koponyájukon, az alatt van a tobozmirigy), és így döntik el, hogy milyen évszak van.

De az is lehet, hogy a kevesebb fény miatt D-vitamin hiány alakul ki. Lehet kapni D-vitamin cseppet, amit rácsöppentesz a kajájára. Hogy mitől szereti jobban a szárazat ilyenkor, arról fogalmam sincs :D

2009. dec. 23. 08:12
 3/4 anonim ***** válasza:
Szia! Távol álljon tőlem, hogy ijesztgesselek, de nekem is igy kezdődött a sárgafülűmmel. Elvittük orvoshoz, kapott nagyon sok szurit, és már nem lehetett megmenteni :-(( Szerintem ha sokáig nem eszik, mindenképp nézesd meg, annyit megér, hogy megnyugodj. Én is azt hittem téli álmot alszik. A párja egy "zabagép", Ő úszkál, eszik, lapátol, ezért is tudtam összehasonlitani, hogy itt már valami baj lesz. Kivánom, hogy minél hamarabb rendbejöjjön a Tekid, és kérlek, tényleg ne vedd rémisztgetésnek :-) Boldog Karácsonyt Neked is, meg Neki is :-))
2009. dec. 23. 08:47
 4/4 anonim ***** válasza:

A teknősöknél normális ha télen lustábbak. Ilyenkor nem esznek, nem mozognak annyit! Mi, emberek is lustábbak vagyunk télen. Tekidnek semmi baja, közeledik a tavasz, újra ki fog virulni, enni fog rendszeresen! Nyugi! (:

u.i.: Nekem is vannak teknőseim! Tapasztalatból mondom!

2010. márc. 9. 21:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!