Milyen hüllőt tartsak?
Legjobban a szakállas agáma és a szavanna varánusz tetszik de ugytudom hogy túl költségesek ezért gondolkoztam a leopardgekkon és egy kameleonon ( nemtudom milyen kameleon ajanlhato kezdoknek) csak nem tudom hogy:
Mennyibe kerülnek?
Milyen felszerelések kellenek nekik?
Mit esznek?
Mekkora terrárium kell egy állatnak? (Kameleon, gekko, varanusz, agama)
Én a szakállasagámára szavazok, ő egy nagyon kezes állat, sok zöldséget eszik és ha nincs otthon rovar, egy répát hétvégén is tudsz venni bárhol.
A sisakos kaméleon csak rovarokat eszik, nem fogod győzni vásárolni a sok tücsköt, sáskát neki. A felnőtt állat elég sokat kajál.
Kezdő hüllősöknek leopárdgekkót vagy agámát szoktak ajánlani.
A gekkó nem nő olyan nagyra , ezért kisebb terra is elég, de éjszakai állat,izgi hangokra lehet számítani tőle :D
Sok embertől hallom (kisállatboltban dolgozom) h válogatós, ha kajáról van szó-és sok közülük nem is igazán kedves (de ez azért nem általános)
A szakállas agáma ugye giga-mega nagyra nő, ott is lehet picit terrával kezdeni,csak aztán jön majd időről időre a nagyobb....
Viszont! Nagyon közvetlen és barátságos, gyerekekkel is kijön. Nem kell a párával sokat vacakolni,mert sivatagi állat.
Sokba kerül egy hüllőnél az első beruházás:állatka+terra+melegítő izzó+UVB izzó+ terra dekor, ha olcsón veszed is 40-50 körül lesz a végösszeg.
Viszont a kaja az nem kerül sokba :) Meg ha nagy,nem kell mindennap etetni.
kedves utolsó válaszoló tudnál segíteni mennyibe jön ki egy leopárd gekkó ára terkóval meg mindennel?
Ja és kérdező melyiket választottad?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!