Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Mi lehet a baja a pézsma...

Mi lehet a baja a pézsma teknősnek? Nagyon sürgős :- ( (

Figyelt kérdés
Holnap hívjuk fel az allatkereskedest meg szerzünk ég dokit neki de addig is hátha ti is tudtok valami épkézláb magyarázatot v megoldást mondani. A tekim már öt napja nem eszik amúgy ilyen golyokat adok neki (száraz kicsi halas) és ma elkezdett lebegni a víz tetején.:( nem tom miért de nem önszántából mert ha le akar menni akkor csak kapalozik lemegyajd ujra foljon a víz tetejére. Másik tünet hoz néha büfög egyet mostanában ( a torka egyet mozdul majd egy kis buborek jön a felszínre segitseek pls nagyon szeretem::(( <3

2014. febr. 12. 23:26
 1/4 anonim ***** válasza:
55%

utána néztem kicsit, abból a pár infóból én amennyit elolvastam szerintem erre gyanakodnék amiket itt leírtak.. Megfázás-nátha-tüdőgyulladás:

Tünetek: szabálytalan légzés, amelyet "fütyülő" hangok kisérnek, nyálkaképződés a légutakban (buborékok a kilégzéskor), szokatlan testtartás úszáskor, apátia.

Kiváltó ok: huzat, túl nagy hőkülönbség a víz és a levegő között. Leggyakrabban a rosz közérzetű állatok betegsége.

Kezelés: amíg csak nátháról van szó, a tartási körülmények megjavítása magában is eredményes lehet. A víz és a levegő hőmérsékletének 29-30 oC-ra emelése, kamillateás fürdők az állatorvos által fölírt gyógyszerekkel alátámasztva legtöbbször meghozzák az eredményt. Nagyon fontos: a beteg állatot teljesen izoláljuk a többitől! (másoltam!)

2014. febr. 12. 23:35
 2/4 anonim ***** válasza:
55%
egyébként bocsi, a Nátha, Megfázás, Tüdőgyulladás volt a címe, csak lemaradt.. remélem valamennyit tudtam segíteni, legalább míg orvos meg nem nézi, de hidd el ilyenkor neked kell erősebbnek lenned.. mert azért bármilyen állatról beszélünk hozzátud nőni az ember szívéhez :)
2014. febr. 12. 23:40
 3/4 anonim ***** válasza:
Az ékszerteknősömnek is tüdőgyulladása volt, ugyanígy nem evett, féloldalasan lebegett a vízben és hangosan szuszogott. Az állatorvos adott neki antibiotikumot a combjába és melegítettük meg kamilláztuk a vizét. Nagyon szépen rendbe jött, és viszonylag gyorsan.
2014. febr. 13. 00:09
 4/4 A kérdező kommentje:
tegnap reggel meghalt tüdögyuladásban gyujtotam mécsest.. :,(( Ha veszek még1 ugyanilyet az csak rá fog emékeztetni? :´(((((
2014. febr. 15. 21:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!