Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Hogyan kell Zöld gyíkot...

Hogyan kell Zöld gyíkot gondozni? Sérülten találtam. (Tudom, hogy védett. )

Figyelt kérdés
Találtunk egy sérült Zöld Gyíkot egy paneltelepen. Hiányzik a farka, oldalán, lábán egy-egy pici sérülés volt(környéken sok a kóbor macska, valami elkaphatta). Hazahoztam, terráriumba került. Van előtte víz, alatta fenyőkéreg, napozókő és melegítő lámpa. Eddig nem kapott enni (három napja van nálam), de félek, hogy nem fog enni semmit. Áprilisig szeretném, hogy kihúzza itt, aztán tavasszal elviszem erdőbe és elengedem. Van ötletetek, hogy mivel/hogyan etessem? Esetleg valamilyen különleges igényei lehetnek az állatnak?
2009. nov. 30. 21:43
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

A lakásban maradt, levedlett. Először megijedtem, de aztán, ahogy lejött az elhalt bőre gyönyörü színei vannak alatta. Mikor megtaláltam szürke volt, most meg élénk zöld, barnás-pöttyök a lábán. Gondolom a meleg lakás miatt azt hiszi, hogy tavasz van. A farka teljesen visszanőtt. Eszik kukacot, tücsköt, egyéb hernyókat, amiket találok.

Az elengedésén én is hezitálok. El tudnám vinni nagyobb erdőbe (Pécsi vagyok, van erdőnk/mezőnk, ami távol van az emberi környezettől), de annyira megszokott, hogy már meg is tudom fogni. Ha meglát rohan ki a búvóhelyéről és várja, hogy etessem. Félek, hogy a szabadban elpusztulna.

2010. febr. 11. 19:03
 12/13 anonim ***** válasza:

Én vagyok, akinek elpusztult a talált gyíkja.

Ügyes vagy, szépen gondozod.Én meg ronda irigy vagyok, hogy nekem nem sikerült.Sajnos.

Ha már tényleg ilyen jól megszokott,jól érzi magát és neked nem teher, akkor tartsd meg, aranyos kis állatka,nem biztos, hogy jobban járna, ha elengednéd.

2010. febr. 12. 18:12
 13/13 A kérdező kommentje:
Júniusban elengedtem egy mezőn, ahol több zöld gyík is él. Kicsit meghízott és visszanőtt teljesen a farka. És köszönöm mindenkinek a segítséget.
2010. okt. 11. 11:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!