Mit csináljak? A teknősöm eszi a kis kavicsokat a vízben és mostanába nem is olyan jó az étvágya! :S
A teknősöknek úgy tudom, szükségük van az emésztéshez a kis kavicsokra. A mieink (4 ékszerteknős) is eszegetik kitartóan, de ki is jön belőlük az alvégen.
Valószínű, hogy most azért nem eszik olyan bőven a tekid, mint máskor, mert a teknősök is telelnek, és ilyenkor kevesebb étellel is beérik. Sőt, van olyan ismerősöm, akinek a teknőse télen nem is hajlandó enni.
Az én teknőseim szobahőmérsékleten vannak, az egyik 9 a másik kb 4-5 éves. Amióta nálam vannak sosem esznek télen,egy falatot sem kb 2 honapig a szó legszorosabb értlemében.Pedig nem teleltetem őket,egyszerűen van egy biológiai órájuk.
Vannak afrikai óriáscsigáim is ,és érdekes hogy ők is elrakják magukat télen,pedig afrikában ugye elvileg nincsen hideg...
Megvan a magukhoz való eszük,nem kell félteni őket:-)
Szia! Én állatkereskedésben dolgozom, és imádom a teknősöket, van is itthon.Valóban fűtése legyen, és ami a legfontosabb, ha teheted élő eleséggel etesd.Lisztkukac, gyászbogár lárva, tücsök.Én fagyasztott kagylóhúst és pulykaszívet is adok neki, ezt állatkereskedésben, kis kiszerelésben lehet kapni.Sokszor veszek dánió vagy guppi halakat, és ezeket dobom be a terráriumba.Mikor megkívánja,akkor elkap egyet. Legalább mozog is egy kicsit.Az átok hínárt is nagyon szeretik, csak nagy rendetlenséget csinálnak vele.Zöldséget és sajtot is szokott kapni. Én még száritott kajával soha nem etettem, de úgy kopog a páncélja mint a kő.
Remélem tudtam segíteni.
nemtom meikőtök írtaxD de télleg az emésztéshez kell
úgy olvastam hogy erősíti is a belüket meg tisztítja vagymi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!