Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Mit csináljak? A teknősöm...

Mit csináljak? A teknősöm eszi a kis kavicsokat a vízben és mostanába nem is olyan jó az étvágya! :S

Figyelt kérdés
2009. nov. 25. 20:53
 1/8 anonim ***** válasza:

A teknősöknek úgy tudom, szükségük van az emésztéshez a kis kavicsokra. A mieink (4 ékszerteknős) is eszegetik kitartóan, de ki is jön belőlük az alvégen.

Valószínű, hogy most azért nem eszik olyan bőven a tekid, mint máskor, mert a teknősök is telelnek, és ilyenkor kevesebb étellel is beérik. Sőt, van olyan ismerősöm, akinek a teknőse télen nem is hajlandó enni.

2009. nov. 25. 21:01
 2/8 anonim ***** válasza:

Az én teknőseim szobahőmérsékleten vannak, az egyik 9 a másik kb 4-5 éves. Amióta nálam vannak sosem esznek télen,egy falatot sem kb 2 honapig a szó legszorosabb értlemében.Pedig nem teleltetem őket,egyszerűen van egy biológiai órájuk.

Vannak afrikai óriáscsigáim is ,és érdekes hogy ők is elrakják magukat télen,pedig afrikában ugye elvileg nincsen hideg...

Megvan a magukhoz való eszük,nem kell félteni őket:-)

2009. nov. 25. 21:15
 3/8 anonim ***** válasza:
A teknös 26 fokos vizet szereti. A szigete fölött lámpa ég és szeret alatta napozni. Az enyém nagyon is eszik. Azért nem eszik mert valószinü hideg a vize. Lehet kapni állatkereskedésekben fütőcsövet.
2009. nov. 25. 21:35
 4/8 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, hogy az lenne a baja, hogy hideg vize van. Télen a vízhőmérséklet 28 és nyáron 26 fokos.(van vízmelegítőm) Ja és ezt így nagyon szereti
2009. nov. 26. 14:44
 5/8 A kérdező kommentje:
De azért köszi :)
2009. nov. 26. 14:45
 6/8 anonim válasza:

Szia! Én állatkereskedésben dolgozom, és imádom a teknősöket, van is itthon.Valóban fűtése legyen, és ami a legfontosabb, ha teheted élő eleséggel etesd.Lisztkukac, gyászbogár lárva, tücsök.Én fagyasztott kagylóhúst és pulykaszívet is adok neki, ezt állatkereskedésben, kis kiszerelésben lehet kapni.Sokszor veszek dánió vagy guppi halakat, és ezeket dobom be a terráriumba.Mikor megkívánja,akkor elkap egyet. Legalább mozog is egy kicsit.Az átok hínárt is nagyon szeretik, csak nagy rendetlenséget csinálnak vele.Zöldséget és sajtot is szokott kapni. Én még száritott kajával soha nem etettem, de úgy kopog a páncélja mint a kő.

Remélem tudtam segíteni.

2009. nov. 27. 18:31
 7/8 anonim válasza:

nemtom meikőtök írtaxD de télleg az emésztéshez kell

úgy olvastam hogy erősíti is a belüket meg tisztítja vagymi

2009. nov. 29. 19:12
 8/8 anonim ***** válasza:
Tisztítja a bélrendszert, segít az emésztésben [összetöri az élelmet a gyomrában] majd kiürül. Teljesen normális. Télen meg telel, ezért kevesebbet eszik=)
2010. jan. 15. 17:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!