Zöld Anolisz barna színűre vált, mi az oka?
Sziasztok! Vettem egy Zöld anoliszt. A terráriuma megfelelő méretű, még nagyobb is az előírtnál. A páratartalom bár sokszor lecsökken 40%-ra, amint észreveszem spriccolok be neki vizet, és a mutató szépen vissza is megy a normális 70-80%ra.A hőmérséklet 30°-körül van, ami elvileg neki az ideális.Búvóhely is sok van, és egyáltalán nem zavarhatja más állat, mégis folyton barna a színe. Tudom hogy a stressztől lehet, de nem értem mitől stresszel...esetleg az új környezet?
Szívesen fogadnám a tanácsokat, mert ilyen kis hüllővel még nem volt dolgom:)
Ilyenek voltak nálunk is, mikor megérkeztek, aztán másnap már szép zöldek voltak.
Terrárium takarításánál is elment a színük. Illetve a nősténynek sűrűbben, mikor a hím udvarolt neki.. :)
Viszont tehetnél be egy nagy tál vizet, hátha az jobban tartaná a páratartalmat. Télen meg a fűtés miatt még szárazabb szokott lenni a lakás, olyankor érdemes venni egy kis párásítót. Pl.:
Ha felteszed a terrárium tetejére egy kis tál vízbe, lefelé beszáll a pára a rácson át. Időkapcsolóra lehet kötni és 2 óránként bekapcsolni egy rövid időre.
Viszont nem jó hozzá a csapvíz, mert a vízkőtől hamar eldugul. Ioncserélt lágy vizet kell önteni a tálba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!