Mennyivel drágább egy királypiton etetése,
életfeltételeinek biztosítása havonta, mint egy
gabonasiklóé, és egyáltalán melyik mennyit
körülbelül (ellátás)?
A kígyók igazából egyszer kerülnek sokba,mikor megveszed a felszerelésüket.Utána már nem.Nagyjából ugyanannyi a sikló és a piton tartása is,mert hasonló életfeltételek kellenek nekik.
A kaja 1-2 ezerbe megáll havonta,ez függ attól hányszor és mivel eteted.Kerámia lámpával megoldható a fűtés,tudtommal nem fogyaszt sokat,nálunk legalább is nem dobja meg a villanyszámlát.Vitaminra nincs szükségük.
2013. szept. 14. 08:12
2/10 A kérdező kommentje:
köszönöm :) hogy érted hogy mivel etetem?mármint hogy élő vagy fagyasztott vagy úgy hogy egér vagy patkány?egyébként tényleg melyik a jobb(mind 2 szempontból)?
Igen arra gondoltam,hogy egér vagy patkány.Sajnos azt nem tudom a fagyasztott mennyibe kerül.mert mi mindig élővel etetünk.A fagyasztott macerásabb,és van amelyik kígyó el sem fogadja.
2013. szept. 14. 08:57
Előző vagyok.Utána kérdeztem.60-90 FT darabja a fagyasztottnak,de azokat csak nagy kiszerelésben lehet venni.
2013. szept. 14. 09:05
5/10 A kérdező kommentje:
köszönöm még egyszer :) így már csak anyát kell meggyőznöm mivel nem igen van oda a kígyókért :s ,és szerencsére tudok is itthon tenyésztett királypitont szerezni ha minden igaz.
Budapesten holnap lesz a Terrarisztika Börze.Ha teheted menj el,ott biztos találnál olyat amilyen tetszene.
2013. szept. 14. 09:38
7/10 A kérdező kommentje:
hát ha már meg lenne engedve biztos elmennék,bár hosszú az út zalamegyéből.egyébként neked is pitonod van?vagy ha nem milyen fajt tartasz?
Nem,nekem egy braziliai szivárványos boám,és egy smaragdzöld fapitonom van.Illetve nem is az enyém,hanem a páromé,de sajátnak tekintem őket.Eleinte féltem tőlük,de mivel a párom még jóval előttem vette őket,így nem volt szívem megkérni,hogy adjon túl rajtuk.De annyira hozzájuk szoktam,hogy már szépnek találom őket.Épp most várjuk a kis királypitonunkat,hogy ideérjen Németországból.
[link]
Itt árulják a hazai tenyésztők a kis kedvenceiket.Nézz körül.
Zalaegerszegen nőttem fel,szóval tudom,hogy elég messze van Pesttől.XD
2013. szept. 14. 12:22
9/10 A kérdező kommentje:
úristeen *-* azok annyira szépek :) köszönöm körülnézek mindenképp :)
Egy jó tanács.Ha találsz egy neked tetsző kígyót,járj utána,hogy reális e az ár,amit érte kérnek,mert mostanában eléggé elszalad a ló egyes eladókkal,és képese 4-5x áron eladni,mint amennyit érnek,és akik nincsenek tisztában az árakkal,azok meg is veszik.Ha gondolod,nyugodtan írhatsz ilyen esetben privátot nekem,szívesen segítek,ha én nem tudok,akkor meg segít a párom.Remélem találsz majd a kedvedre való kis kedvencet.
2013. szept. 14. 16:26
Kapcsolódó kérdések: