Pár napja vettem észre, hogy a kertem végében lévő patakban egy teknősbéka van, ha felhívom a természetvédelmiseket, elviszik?
Azért mert te nem láttad korábban, még lehet hogy mindig is itt élt. Vegyél elő egy távcsövet, és sasold meg. Ha ilyen, akkor nem kell semmit tenned:
A "természetvédelmisek" nem fognak kimenni. Nem az ő dolguk. Ha a teknős mocsári, akkor eleve az a jó, ha nem nyúlnak hozzá. Ha kidobott ékszerteknős, akkor meg egy inváziós faj, ami hatalmas problémákat okoz. Mivel kiirtani már nem lehet, nem foglalkoznak egy-egy példánnyal. Ha ékszerteknős és befogod majd beviszed egy állatkertbe, be fogják fogadni, mert inváziós faj, de úgy általánosságban nem a környezetvédelem feladata a kidobott kisállatok befogása és gondozása.
Egyébként nem olyan nagy kunszt megkülönböztetni a teknősöket, mivel csak nagyon kevés lehetőség van. Az egyetlen őshonos faj a mocsári, a kidobottak 99%-a vörösfülű, a maradék 1% sárgafülű. A fejük elég egyedien néz ki:
Mindenképpen hívni fogom őket, biztos ami biztos. Utána meg bosszantana, hogy mi lesz vele, hogy megmarad-e. Egyébként így néz ki, mint a képen amit belinkeltem, csak nincs piros minta a fején. De ugyanilyen sárga csíkok futnak végig a testén, valamint a páncélja is ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!