Szegediek! Nálatok mennyire jellemző, hogy a siklók, kígyók bemennek a házba? Hgy lehetne megtudni h a szomszédok közül ki tart kígyót? (nem akarom, hogy fel/lemásszanak hozzám és be az ablakon)
Öhm, én 16 éve élek Szegeden a belvárosban, de a vadasparkot és az állatkereskedéseket kivéve sehol nem találkoztam kígyóval.
Kérdezgesd körbe a szomszédokat, bár lehet furán fognak nézni :D
A szomszédoktól legkönnyebben úgy tudod meg, hogy tartanak-e valamilyen állatot, hogy megkérdezed.
Aki tart kígyót, az nem azért tartja, hogy a szomszédokhoz átmászogasson, úgyhogy ettől nem kell különösebben félni. Attól már inkább, hogy egy kóbor kutya megharap az utcán.
Budapesten már több kígyót találtak a belvárosban, sőt még skorpiót és madárpókot is, sokkal félelmetesebb város.
# 3/5
Szeged melyik részén laksz?
:)
Egen, azért volt hír, mert meglehetősen ritka, hogy ilyesmi előforduljon...:)
Egyébként én cirka 23-25 évvel ezelőtt láttam utoljára siklót Újszegeden a Holt-Maros partján, aztán azóta sem. Pedig a lakhelyemtől cirka 150-200 méterre van a Holt-Maros.
Viszont mocsári teknős az elmúlt 5 évben kétszer is bezavarodott valahogy a kertünkbe (pedig se tavunk, se medencénk, plusz még nagy forgalmú út is elvalaszt a holtágtól).
Hetente 2-3x kell söprűvel kergetőzni a siklókat, kígyó szerencsére még nem volt ;)
Anyám.. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!